Férfi vízilabda

2 órája

Magyar Kupa: veretlenül csoportelső a Metalcom Szentes

Folytatódott a szentesi csoda. Parádésan játszott a BENU Magyar Kupa csoportkörében a Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapata. Kis Gábor tanítványai a Szolnok és az UVSE legyőzése után az elmúlt években állandó Bajnokok Ligája-résztvevő OSC-t is megverte itthon, ezzel 100 százalékos teljesítménnyel, az élről jutott tovább a negyeddöntőbe.

Becsei Dávid

A kék sapkás Metalcom Szentes a Magyar Kupa mindhárom mérkőzésén fegyelmezetten vízilabdázott, így nyert és továbbjutott.

Fotó: Vidovics Ferenc

Elfogytak a szavak a Metalcom Szentes teljesítményére. Több helyen kicserélődött a Kurca-parti csapat játékoskerete a nyár során, az viszont egyértelműen látszódik, ez előnyére vált. A hibátlan egri felkészülési torna után a BENU Magyar Kupa C csoportjában hazai környezetben brillíroztak Szatmári Kristófék. A Szolnokot 11–10-re, az UVSE-t 15–12-re, az OSC-t pedig büntetők után 15–13-ra győzték le Kis Gábor tanítványai. Veretlenül várhatja a Szentes a negyeddöntő sorsolását.

Magyar Kupa, Metalcom Szentes, OSC, vízilabda, Kis Gábor
A BENU Magyar Kupa C csoportjának a győztese nyolc ponttal a Metalcom Szentes.
Fotó: Vidovics Ferenc

Kis Gábor: – Azt csinálták, amit kértem tőlük, és ez olyat hozott ki a csapatból, ami nem arról szólt, hogy Bajnokok Ligáját nyertünk, de óriási dolog, hogy legyőztük az OSC-t is. Több mérkőzés óta elképesztően fegyelmezetten vízilabdáznak, ez a titok. Ezen dolgozunk rengeteget az edzéseken Somogyi Balázzsal. Amennyiben a figyelem és a fegyelem állandósul, akkor lehetnek jó meccseink. Ha mindezek mellett kikapunk, nem biztos, hogy a jobb csapat nyer, de megérdemelten győz az ellenfél. Biztató jel a jövőre nézve, hogy mindhárom kupamérkőzésünket megnyertük, de célkitűzést a bajnokságra továbbra sem tudok megfogalmazni. Mindössze annyit, hogy a tavalyi 11. helynél szeretnénk előrébb végezni. Huszonhárom-huszonhét éves srácok alkotják a keretünket, akik még nem tudnak mindent a vízilabdáról, de tényleg játszani szeretnének. Volt olyan kerete az elmúlt években a Szentesnek, amikor nem ez volt a közös cél. Mindent megteszünk Balázzsal, hogy az összes tudásunkat átadjuk a játékról a fiataloknak.

Férfi vízilabda, BENU Magyar Kupa, C csoport, 3. mérkőzés.

Metalcom Szentes–OSC 15–13 (3–3, 4–3, 3–2, 1–3 – ötméteresekkel: 4–2)
Szentes. Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Csanádi, Némethy.
Szentes: Kovács B. – Asanin 3, Tóth Gy. 3, Szatmári 2, Bozó 2, Horváth Á. 1, Hajdú 2. Csere: Pászti (kapus), Papp P., Makán R., Vékony, Csorba 2, Kürti-Szabó M., Takács. Vezetőedző: Kis Gábor.
OSC: Fernandes – Várnai 3, Baksa B. 3, Mészáros Cs., Gyárfás 3, ten Broek 1, Aranyi 1. Csere: Szitás (kapus), Varga B. 1, Pető 1, S. Rossi, Nagy N. Vezetőedző: Kovács Róbert.
Gól – emberelőnyből: 6/12, ill. 7/15.
Ötméteresből: 4/5, ill. 3/5.
Kiállítva cserével: Horváth Á., ill. Pető.
Kipontozódott: Vékony, Makán R., ill. ten Broek, S. Rossi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában