Férfi kézilabda

2024.09.17. 13:30

Pick Szeged: újabb svéd játékossal hozták hírbe a csapatot

Alighogy elkezdődött a 2024–2025-ös szezon, már a következő idény játékoskeretét illető változásokról jelennek meg értesülések. A legfrissebb információk szerint újabb svéd kézilabdázó van a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának radarján, a hazai rivális Veszprém HC jobbátlövője, Lukas Sandell.

Becsei Dávid

Lukas Sandell, a Veszprém Európa-bajnok svéd kézilabdázója.

Fotó: Dömötör Csaba/MW

A kézilabda-átigazolásokban mindig jól értesült RT Handball saját információkra hivatkozva azt írja, hogy a Veszprém HC svéd válogatott jobbátlövője, Lukas Sandell 2025 nyarán csatlakozhat a Pick Szeged keretéhez. A 27 éves kézilabdázó szerződése a 2024–2025-ös szezon végén lejár, mivel 2023 nyarától két idényre szóló szerződést kötött a bakonyi klubbal.

Pick Szeged, Lukas Sandell, kézilabda
Lukas Sandell két évre szerződött Veszprémbe, első szezonja végén magyar bajnoki címnek és kupagyőzelemnek örülhetett. A Pick Szegeddel a 2025–2026-os idénytől boronálták össze.
Fotó: Dömötör Csaba/MW

Az RT Handball oldalnak korábban számtalan értesülése igazzá vált már. Ők írtak először arról 2023. decemberében, hogy Jim Gottfridssont szeretné leigazolni a Szeged. Ez igaznak bizonyult, az új szezon első bajnokija előtt a Pick Kézilabda Zrt. elnöke, Szűcs Ernő Péter jelentette be, hogy a világklasszis irányító 2025-től hároméves szerződést kötött a Tisza-parti klubbal.

Nem Sandell az egyetlen svéd játékos, akit a portál hírbe hozott az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatával. Júniusban arról írtak, szerződése lejárta után 2025 nyarán Hampus Wanne is a szegediek alkalmazásába állhat, miközben a katalán sztárcsapat olimpiai-, világ- és Európa-bajnok francia jobbátlövőjét, Dika Memet Romániából származó sajtóinformációk szerint a Veszprém vásárolhatja ki 2027-ig szóló kontraktusából. Utóbbihoz akár Sandell távozására is szükség lehet, ugyanis a másik balkezes átlövő Nedim Remili szerződése 2026. június 30-ig szól.

Egyre több svéd a csapatban

Jelenleg a Szeged svéd kontingensét erősíti a vezetőedző Michael Apelgren, a másodedző Jonas Källman, a kapus Tobias Thulin és a balátlövő William Bogojevic, míg jövőre biztosan csatlakozik hozzájuk Jim Gottfridsson.

Ami pedig a jelent illeti, az OTP Bank-Pick Szeged legközelebb csütörtökön 20.45-től Barcelonában lép pályára Bajnokok Ligája-mérkőzésen, miután a nyitó fordulóban a német bajnok Magdeburgot 31–29-re legyőzte a Pick Arénában.

A Pick Szeged Magdeburg elleni mérkőzésének összefoglalója:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában