Férfi kézilabda NB I.

2024.09.14. 20:09

Pick Szeged: Szilágyi Benjámin 13 gólt lőtt Dabas ellen

Első idegenbeli bajnoki találkozójukat is magabiztosan nyerték meg. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Dabason Thulin 16 védésével és Szilágyi 13 góljával 38–29-re győzött. Jövő csütörtökön 20.45-től már Barcelonában lépnek pályára a kékek, vasárnap 18 órára pedig a Balatonfüred érkezik a Pick Arénába.

Becsei Dávid

A három szegedi beálló közül Jérémy Toto töltötte a legtöbb időt a pályán.

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

A Magdeburg ellen kézsérülést szenvedett Magnus Abelvik Röd, valamint a német bajnok ellen parádézó kapus, Mikler Roland kapott pihenőt Dabason Michael Apelgren vezetőezdőtől. Jó hír, hogy a Pick Szeged norvég jobbátlövőjének sérülése nem súlyos, a következő héten már edzhet a klub jelentése alapján. 

Remekeltek a Pick Szeged jobbszélsői. Sostaric (képünkön a labdával) négyszer, Szilágyi Benjámin pedig tizenháromszor talált be Dabason.
Remekeltek a Pick Szeged jobbszélsői. Sostaric (képünkön a labdával) négyszer, Szilágyi Benjámin pedig tizenháromszor talált be Dabason.
Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Az eddigi mérkőzésekhez hasonlóan Tobias Thulin kezdett a szegedi kapuban. Bátran indították a hazaiak a mérkőzést, Zdolik Bence két átlövésgóljával, valamint Zlatko Horvat értékesített hetesével rendre ők jártak előrébb. A vendégek részéről Mario Sostaric indította be a gólgyárat, a Pick Szeged először a 8. percben vezetett 4–3-ra. Felpörögtek az események a 10.-ben, amikor Sostaric helyére érkezett Szilágyi Benjámin, már 4–7 állt a dabasi eredményjelzőn.

Thulin és a Szegeden is megfordult Nagy Tibor egyaránt jó teljesítményt nyújtott a kapuban az első félidő során. Nyolc, illetve hét védést mutattak be, miközben a 19. percben a hazaiak utolérték a vendégeket 10–10-nél.

Néggyel vezetett a Pick Szeged a félidőben

Utoljára még a 22. minutumban 12–12-nél mutatott egyenlőt a tábla, ezt követően saját nevelésű játékosa, Szilágyi találataival növelte előnyét a Szeged. A szünetben így 19–15-re vezetett az Apelgren-csapat.

Jól szállt be a Nagy Tibort váltó Pallag Péter, akinek a védéseivel tartotta magát a Dabas. A 35. percben még csak 21–18-ra vezetett a Szeged, a 41.-ben viszont már 25–19-re. Thulin védett, Kukics és Szilágyi pedig szállította a gólokat, különösen utóbbi játszott remek formában. Tizenhárom lövésből tizenhárom gólt szerzett, mindössze négyet büntetőből.

A második félidő derekára állandósult a hétgólos szegedi előny, a legnagyobb különbség pedig a lefújásra alakult ki, 38–29-re győzött Dabason az OTP Bank-Pick Szeged.

Dabas KC–OTP Bank-Pick Szeged 29–38 (15–19)
Férfi kézilabda NB I., 2. forduló. Dabas, 600 néző. Vezette: Kovács T., Mándli.
Dabas: NAGY T. – Horvat 4/1, Fekete 2, Török, Garajszki 1, ZDOLIK 8/3, Ág. Csere: Pallag (kapus), Hunyadi, SZÖLLŐSI SZ. 5, Tisza 2, BÁLINT B. 4, Dobrkovic 3, Bognár N., Katona.  Vezetőedző: Tomori Győző.
OTP Bank-Pick Szeged: THULIN – Sostaric 4, Kalaras 2, Smárason 2, Toto 1, Bogojevic 2, Jelinic 3. Csere: Garciandia 2, SZILÁGYI 13/4, Bánhidi 2, KUKICS 5, Bodó 1, Frimmel 1, Mackovsek. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.
Hétméteres: 5/4, ill. 4/4.

Nyilatkozatok:

Michael Apelgren, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője: – Gratulálok a Dabasnak, mert érződött, hogy készültek ránk, jó meccset játszottunk. Természetesen van akkora különbség a két csapat között, mint amekkorát az eredményjelző mutat, de szoros találkozó volt. Nagyon örülök, hogy Szilágyi Benjámin ilyen remek teljesítményt nyújtott.

Szilágyi Benjámin, az OTP Bank-Pick Szeged játékosa: – Megnehezítette a dolgunkat a Dabas, ehhez gratulálok a hazaiaknak. A Magdeburg elleni siker után mindössze egy napunk volt felkészülni. Tényleg jó erőt képviselnek, tavaly a Magyar Kupa négyes döntőjébe is bejutottak. Fáradtan kezdtünk, de sikerült felrázni magunkat. Mostantól készülünk a Barcelona elleni mérkőzésre, szeretnénk meglepetést okozni Spanyolországban.

Tomori Győző, a Dabas vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez és a Magdeburg ellen mutatott játékához. Egy kiváló csapattal találkoztunk, az volt a célunk, hogy megnehezítstük a dolgukat és végig meccsben legyünk. Egész jól kézilabdáztunk, a lőtt góljaink számával elégedett vagyok, a védekezésbe visszarendeződésen viszont még dolgoznunk kell, mert nem az igazi.

A mérkőzés itt tekinthető meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában