Környezettudatosság

Tegnap, 13:00

Elindult az Európai Mobilitási Hét Klímanócska járata

A Klímanócskák családi napot szerveznek a közlekedési parkba, és egy újabb fát ültettek az óvoda udvarán gondozott 25 másik őshonos gyümölcsfa mellé az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódva

Tábori Szilvia

Ismét a környezetbarát és fenntartható városi közlekedést népszerűsíti az idén huszonharmadik alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Hét. A hódmezővásárhelyi Szabadság téri óvoda Klímanócskái minden alkalommal csatlakoznak az évről évre egyre népszerűbb kampányhoz. Ahogy ők tartják: gyalogolj, kerékpározz, fuss, ültess, védd a környezetet! A megnövekedett autóforgalom  okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, a környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére mind szeretnék felhívni a figyelmet. 

Klímanócskák, Hódmezővásárhely, mobilitási hét
Klímanócskák a jövőért: gondolkozz és cselekedj környezettudatosan. Fotó: Klímanócskák

Mint azt a Délmagyarország olvasói által tavaly az Év Emberének választott Bozókiné Szabó Ildikó óvodapedagógus, klímareferens lapunknak elmondta: kutatások igazolják, hogy a kisgyermekkori tapasztalatok egy életre szólnak; mind a viselkedések, mind az attitűdök tekintetében kitörölhetetlen nyomok maradnak. Óvodájuk új nevelési évében sokan csatlakoztak a vegyes korosztályú Klímanócska csoporthoz, a szülők is lelkesen kapcsolódnak be a közös programokba.

– Számtalan ponton csatlakozunk a környezet- és egészségtudatos életvitel népszerűsítő kampányokhoz. Kiemelten fontos, hogy, az életviteli kompetenciák minél fejlettebbek legyenek a gyerekeknél. Ahogy az is hangsúlyos, hogy a családokat a szabadidő hasznos, kreatív eltöltésére ösztönözzük – hangsúlyozta Bozókiné Szabó Ildikó. 

Az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódva sok egyéb mellett családi napot szerveznek a közlekedési parkba, és egy újabb meggyfát ültettek az óvoda udvarán gondozott 25 másik őshonos gyümölcsfa mellé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában