Két aranyérmet nyert az országos bajnokságon a zsombói Jákó Miriam

2 órája

Olimpiai érmest győzött le

A zsombói Cél-Tudat SE versenyzője két aranyéremmel zárta az országos bajnokságot. A felnőtt sportlövők eseményének a főváros adott otthont, és Jákó Miriam mind a 25 méteres pisztoly, mind az 50 méteres open kategóriában első lett, előbbiben az olimpiai bronzérmest győzte le.

A sportlövők 25 és 50 méteres országos bajnokságát Budapesten a Fehér úti Nemzeti Lőtéren rendezték meg, amelyen olimpiai résztvevők is indultak.

olimpiai
Jákó Miriam (középen) az open kategóriában nyert, előtte olimpiai érmest is megelőzött. Fotó: hunshooting

Olimpiai harmadikat előzött

A nők 25 méter pisztoly versenyében – amely olimpiai szám – elindult a párizsi bronzérmes Major Veronika (BEFAG-Keszthelyi Erdész LK), aki az ottani formáját átmentve az alapversenyben 590 körös eredménnyel végzett az élen. A zsombói Jákó Miriam (Cél-Tudat SE) is jól lőtte az alapot, 587 körrel fejezte be. A döntő kettőjük nagy csatáját hozta, amelyben végül Jákó Miriam győzött 36 találattal, az olimpiai bronzérmes Major Veronika 33 találattal végzett a második helyen.

A nők 25 méter pisztoly versenyszámának megnyerése után Jákó Miriam bizonyult a legjobbnak 544 körrel az 50 méter pisztoly open számban is. A nyílt szám harmadik pozíciójában a szegedi Nagy Ákos Károly (Tisza Volán SC) zárt, aki a férfiak gyorstüzelő pisztoly versenyszámában pedig a második helyen végzett, ahogy a klubja, a Tisza Volán SC A csapata is ezüstérmet nyert ugyanitt 1567 körrel.

A klub paralimpiai ötödik helyezett versenyzője, Rescsik Csaba az erősebbik versenyszámában, a háromszor húszlövéses összetettben az ép versenyzők között is döntőbe tudott kerülni, és ott a hetedik helyen végzett. 

Jákó Miriam nem sokat pihenhet, hiszen már elutazott Peruba, Limába, ahol a junior sportlövők világbajnokságát rendezik. A zsombói versenyző pénteken lép először lőállásba.

– Nagyon elégedett votam a hétvégi eredménnyel, ráadásul egyéni csúcsot lőttem az egyik szakágban, és látszódik, hogy van bennem még, érzem magamban a potenciált. Új pisztollyal lövök, és egyre inkább megvan az összhang vele. A junior vb-t izgatottam várom, rengeteg számban bizonyíthatok, határozottan jó élményekkel megyek Peruba – mondta Jákó Miriam.

Jákó Európa-bajnoki címéről itt írtunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában