A mieink ellen Kecskeméten selejteznek majd

2024.09.09. 08:08

Olimpiai bajnokok készülnek a Szent Gellért Fórumban

A Szent Gellért Fórumban készül immár több napja Spanyolország U21-es labdarúgó-válogatottja, amely kedd 17.45-kor Kecskeméten Európa-bajnoki selejtezőt játszik Magyarország hasonló korosztályával.

Mádi József

A spanyol U21-es válogatott a Szent Gellért Fórumban készül.

Fotó: Ivány Tamás

Nemrég egy neves török klubcsapat, a Trabzonspor járt Szegeden és edzőtáborozott a Szent Gellért Fórumban, sőt felkészülési meccset is játszott a Szeged-Csanád GA NB II.-es együttesével – a hétszeres bajnok nyert 2–1-re.

Most pedig egy válogatott tartózkodik huzamosabb ideig a Dorozsmai úti létesítményben: Spanyolország U21-es labdarúgói készülnek az előttük álló Európa-bajnoki selejtezőre Magyarország ellen. A találkozót eredetileg Szegeden rendezték volna meg, ám a fórum centerpályájának gyepszőnyege nem bírta a nagy meleget, és ugyan a rehabilitáció után használható a gyep, ám a hőség következményeinek nyomai még fellelhetők a stadionban, így a meccs átkerült a vadonatúj futballfelületet kapott kecskeméti Széktói stadionban.

A spanyol U21-es csapat vezeti a csoportját, hét mérkőzésen 19 pontot gyűjtött, míg a magyarok három győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel a hat csapatos csoport negyedik helyén állnak. A hispánok az előző pénteken 2–1-re nyertek Skóciában, míg a magyarok ellen még tavaly novemberben otthon 2–0 volt a végeredmény.

És hogy milyen válogatottat is láthatunk vendégül Szegeden? Spanyolország olimpiai válogatottja a nyáron az esemény futballtornájának döntőjében, a hosszabbításban 5–3-ra legyőzte a házigazda Franciaországot Párizsban, így 1992 után újra a spanyolok vihették haza az aranyérmet. Ne feledjük, előtte a felnőtt csapat is megnyerte az Európa-bajnokságot Németországban.

Az olimpiai bajnok keretből a skótok ellen szerepet kapott kezdőként a kapus Alejandro Iturbe (Atletico Madrid), Juanlu Sanchez (Sevilla), Pau Cubarsi (Barcelona), Benat Turrientes (Real Sociedad), Diego López (Valencia) és Samu Omorodion (Porto), azaz az U21- válogatott a párizsi bajnokokra épít.

A magyar U21-es válogatott szövetségi edzője Szélesi Zoltán, és a tanítványok legutóbb barátságos mérkőzést játszottak Budapesten a szlovákokkal, a vége 2–1-es vereség. A mieink keretében, sőt kezdőjében ott volt a szegedi származású Horváth Artúr, az MTK középpályása.

A találkozó kedd 17.45-kor kezdődik Kecskeméten, és az M4Sport élőben közvetíti a meccset.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában