Helyi sport

2024.09.08. 19:08

NB III.: Visszavágott az SZVSE a BKV Előrének - VIDEÓ

Hét fordulót alatt az ötödik győzelmét gyűjtötte be az SZVSE. Az NB III. 7. fordulójában a BKV Előre ellen fordulatos mérkőzést nyertek meg a szegediek.

Ismét nyert az NB III.-ban az SZVSE.

Fotó: Gémes Sándor

Augusztus harmadikán a BKV Előre nyerte a kupameccset az SZVSE-stadionban, a két csapat most viszont a fővárosban, az NB III. keretein belül találkozott. A meccs korai szakaszában egy hatalmas bombagóllal szerzett vezetést az SZVSE, miután egy szöglet utáni kipattanót Vas Balázs mintegy 25 méterről, nagy erővel küldött a kapuba. A folytatásban akár megduplázhatta volna az előnyét a Tisza-parti gárda, de kimaradtak a lehetőségek. Ottlik Mátét kellett ápolni, így átmenetileg tíz emberre fogyatkozott az SZVSE, az emberelőnyt pedig pillanatok alatt gólra váltotta a BKV, 1-1.

NB III. SZVSE
NB III.: Kalapács Marcell találata jelentette a három pontot az SZVSE-nek.  
Fotó: Gémes Sándor

NB III.: Dobogón az SZVSE

A térfélcserét követően egy véleményes büntetőt követően már a hazaiaknál volt az előny, de nem adta fel az SZVSE. Három perccel később egy szabadrúgás után egyenlítettek a Vasutasok, Albert az ötösről remekül csúsztatott a fővárosi csapat hálójába, 2-2. A slusszpoén a végére maradt, amikor is Kéri labdájával remekül indult meg Fodor, akinek centerezésére érkezett Kalapács, és a szép támadás végén befejezte az akciót, 2–3. Ezzel a szegediek visszavágtak a kupában elszenvedett vereségért, és ebben a szezonban már az ötödik sikerüket aratták. Hét forduló elteltével így az újonc SZVSE 16 pontot gyűjtve a dobogó harmadik fokán áll.

Kelemen Balázs:Hatalmas gratuláció a srácoknak! A szegedi szív és a csapategység segítségével nagyon szép sikert arattunk. Dolgozunk tovább! 

BKV Előre–SZVSE 2–3 (1-1)
Labdarúgó NB III., Dél-keleti csoport, 7. forduló. Budapest, BKV Előre stadion, 150 néző.  Vezette: Iványi Gábor (Jakab, Halmai).
BKV Előre: Szüsz – Reizer, Balogh M., Bartha (Wágner, 83.), Nagy B. (Soós, 77.), Madarász, Knolmár, Mile (Dinawi, 77.), Kerék, Takács, Körösi. Edző: Balogh Béla.
SZVSE: Zelman – Kormányos, Ottlik (Rádai, 77.), Dobronoky (Fodor, 77.), Beretka (Albert, 63.), Mezei, Orovecz (Kalapács, 63.), Vas, Kelmen V., Kéri, Lévai (Benyó, 72.). Edző: Kelemen Balázs.
Gólszerzők: Kerék (31., 62., a másodikat 11-esből), ill. Vas (10.), Albert (65.), Kalapács (80.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában