Helyi sport

2024.08.28. 06:45

Vízilabda: Szegeden kapott nagy pofont az U19-es Eb-re készülő válogatott Szerbiától

Nívós, nemzetközi tornán gyakorolt Szegeden az U19-es Európa-bajnokságra a magyar vízilabda-válogatott. A csapatban a Szegedi VE három tehetsége is ott volt, ötfős mezőnyben a második helyen végeztek Szerbia mögött.

Becsei Dávid

Három szegedi játékossal gyakorolt Szegeden az U19-es válogatott. Gyovai János, Leinweber Olivér és Pörge Zsombor is utazik a burgaszi Európa-bajnokságra.

Fotó: Albert Péter

Minőségi mérkőzésekkel készült a szegedi Tiszavirág Sportuszodában a Daikin-Héraklész Kupa során az U19-es férfi vízilabda-válogatott. Kovács Róbert szövetségi edző csapatában heten is ott vannak azok közül, akik júniusban Buenos Airesben U18-as világbajnoki címet nyert együttesben szerepeltek, míg ketten tavaly az U20-asok között élhették ezt át, a szegedi Leinweber Olivér pedig 2022-ben az ifjúságiakkal.

vízilabda Leinweber Olivér
Az U19-es magyar vízilabda válogatott csapatkapitánya a szegedi Leinweber Olivér.
Fotó:  Albert Péter

A bulgáriai Burgaszban vasárnap az ellen a horvátok ellen kezdenek a magyarok, akiket Szegeden néhány napja 9–4-re legyőztek. A csoportban más ellen friss élményeik nem lesznek, de minőségi meccseket játszottak Németország, Olaszország és Szerbia ellen is. A németeket 15–8-ra, az olaszokat pedig 12–11-re győzték le, míg a tornadöntővel felérő Szerbia elleni rangadót óriási meglepetésre nagy különbséggel, 21–11-re vesztették el. Amennyiben minden jól alakul, az Eb-n az egyenes kieséses szakaszban nyílhat esély a revánsra.

Szerbia ellen nagyon nem olyan mérkőzésre számítottunk, mint amilyen végül játszottunk. Néhány hete Belgrádban háromszor kétkapuztunk velük, kétszer legyőztük őket, egyszer pedig kikaptunk. Éreztük akkor, hogy nem mutattak meg mindent, ahogy most mi sem, de ez a tízgólos különbségű vereség mindenképpen borzalmasan mutat. Elfogadhatatlan, hogy hét gólt kaptunk a centereiktől – jegyezte meg a Szegedi VE videójában Leinweber Olivér, a Tisza-parti klub tehetsége, az U19-es válogatott csapatkapitánya.

A magyar válogatott kapusa a szegedi Gyovai János, míg mezőnyben Leinweber Olivér mellett Pörge Zsombor képviseli a szegedi utánpótlás nevelést. Mindhárman tagjai a tizenöt fős utazó keretnek.

Pörge Zsombor úgy vélekedett, nagyon hasznos volt a szegedi felkészülési torna számukra, napról napra fejlődtek. A negyedik napon rendezett szerbek elleni találkozóra viszont fejben szétestek, a védekezésük pedig már az első negyedtől kezdve nem működött.

Az egyik szemem sír, a másik nevet – ezt már Gyovai János kapus tette hozzá. – Óriási élmény volt számomra ez a torna, háromszor nyertünk, de ez a tízgólos vereség rosszul esett. Helyre kell tennünk magunkat mentálisan, mert ami munkát elvégeztünk, annak a gyümölcsét az Eb-n kell megmutatni – fogadkozott.

A magyar válogatott csoportmeccsei az U19-es Európa-bajnokságon: szeptember 1. vasárnap, 13.15: Magyarország–Horvátország. Szeptember 2., hétfő, 13.15: Magyarország–Montenegró. Szeptember 3., kedd, 20.15: Magyarország–Spanyolország.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában