Helyi sport

2024.08.31. 07:00

Vármegyei I. osztály: Már nem veretlen a Sándorfalva, először nyert a Bordány

Mindkét pénteki mérkőzés vendégsikerrel ért véget. A vármegyei I. osztály 3. fordulójában először kapott gólt a Sándorfalva, amelynek az Algyő vette el a veretlenségét, míg a Bordány először aratott sikert ebben a szezonban.

Illusztráció: Gémes Sándor

Pont nélkül maradtak a hazai csapatok a vármegyei I. osztály harmadik fordulójának pénteki mérkőzésein. A Sándorfalva és az Algyő rangadója sok helyzetet és lüktető játékot hozott, de a csavar a ráadás pillanataiban következett. Ekkor a szöglet visszakerült Daróczihoz, aki két sándorfalvit is kicselezett, majd ismét középre ívelt, az érkező Vastag Balázs pedig az ötösről a kapuba fejelt, ezzel megszerezte a három pontot az Algyőnek. A Sándorfalva először kapott gólt ebben a bajnokságban, és rögtön a veretlenségét is elveszítette ezzel.

Hódmezővásárhelyen a hazaiak Kónya találatával előnybe kerültek, és némileg váratlanul egyenlített a Bordány még a szünet előtt. Egy megszerzett labda után Kovács Patrik maradt higgadt ziccerben, és emelte át a vásárhelyi kapust. A szünet után már a vezetést is átvették a vendégek, sőt, egy lövés utáni kipattanóval el is döntötték a meccset – ezzel pedig első pontjaikat szerezték meg ebben a szezonban.

Vármegyei I. osztály, 3. forduló

Sándorfalva–M-Perfect Home-Algyő 0–1 (0-0)
Sándorfalva, 150 néző. Vezette: Gargya Balázs – jól  (Csöngető, Gera).
Sándorfalva: Sági – Buzai, Oláh (Miletic, 60.), Varga R. (Kis O., 82.), Juhász, Vajna, Bitó, Budai (Gulyás, 82.), Széll, Bánóczki, Gyuga. Edző: Kurucsai András.
Algyő: Heckó – Rádi, Vastag, Kiss R., Bozóki (Semjényi, 80.), Kardos (Daróczi, 71.), Kovács M. (Tóth M., 64.), Róka, Dudás (Horváth A., 31.), Buchholcz (Ilyés, 56.), Pócs. Edző: Fülöp Tibor.
Gólszerző: Vastag (96.).
Jók: Juhász, Bánóczki, Gyuga, Buzai, Széll, Oláh, ill. Vastag, Horváth A., Pócs, Róka, Daróczi. 
Kurucsai András:Az eredmény miatt van hiányérzetünk, de a helyzetek alapján gólokkal kellett volna nyernünk. Nem mondhatok rosszat a csapatomra, mert jól is játszottunk, de a szerencse nem volt mellettünk. 
Fülöp Tibor:Egy jó iramú, harcos, sok helyzetet hozó mérkőzésből a cseréinknek köszönhetően most mi jöttünk ki győztesen. A csapat erejét mutatja, hogy a múlt heti kisiklásból így fel tudtunk állni.

Hódmezővásárhelyi FC II.–DB Futball Bordány 1–3 (1-1)
Hódmezővásárhely, 80 néző. Vezette: Paczér Balázs – jól (Pap Zs., Tihanyi)
HFC II.: Hegyes (Jandó, 56.) – Pacskó, Péter, Pálinkás, Buzás (Marton, a szünetben), Arany, Hajduk (Barna, 56.), Herczeg, Kónya (Tóth M., 72.), Mahler (Knapecz, 56.), Kis. Edző: Borbás Zsolt. 
Bordány: Rabi – Forgó, Márki (Meszes, 83.), Kovács P., Visnyei (Krizs, 88.), Karácsonyi (Sárkány, 56.), Rácz M., Sahin-Tóth (Márton, 56.), Kis L., Jójárt (Dobi, a szünetben), Lippai. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Gólszerzők: Kónya (29.), ill. Kovács P. (44.), Rácz M. (64., 73.).
Jók: senki, ill. Rabi, Rácz M., Kis L.
Borbás Zsolt: Három gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, akik megérdemelt győzelmet arattak. Sajnos semmi sem jött vissza abból, amit megbeszéltünk a meccs előtt. 
Nagy Torma Ricsárd: A csapat megmutatta mire képes, ha ebből tudunk tanulni akkor ez valaminek a kezdete lehet. Hajrá, Mi!

A 3. forduló további mérkőzései, ma, 17.30: Makó–Szentesi Kinizsi, Kéménygyártó-Mórahalom–Tiszasziget, Kiskundorozsma–Balástya, Deszk–Szeged-Csanád GA II.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában