A fővárosi MTK továbbjutott, de csak a hajrában biztosította be a sikerét

2024.09.14. 21:10

Eltüntették az osztálykülönbséget

Nem vallott szégyent az NB I.-es ellenfelével szemben a Hódmezővásárhelyi NB III.-as labdarúgócsapata, amely a magyar kupa országos 3. fordulójában az MTK-tól hazai pályán 2–0-ra kikapott, így kiesett.

Mádi József

A hódmezővásárhelyi csapat (kék-sárgában) a meccs nagy részében egyenrangú ellenfele volt az MTK-nak.

Fotó: Gémes Sándor

Nem bízott semmit sem a véletlenre az MTK, amely a sérülteken kívül (Demjén, Bobál, Stieber, Németh K.) a lehető legjobb 11-ével kezdte meg a mérkőzést. Így ott volt a pályán a szegedi származású Horváth Artúr és Molnár Ádin is. 

Habár az első percekben a fővárosi csapat volt fölényben, egyáltalán nem volt előjele a vezetőgóljuknak, hiszen a HFC szervezetten védekezett, megpróbált játszani és a labdakihozatalait szépen megoldani. Ehhez képest a 9. percben a vendégek remek egyérintős játékkal jutottak el a hazai 16-osig, ott Polievka Róbert lövése után viszont szerencsésen pattant meg a labda egy sárkupacon, így jutott a kapu jobb alsó sarkába, 0–1.

A folytatásban is stabilan védekezett a hódmezővásárhelyi alakulat, viszont egyre többször jutott el az MTK kapujáig. A második játékrészben abszolút kiegyenlített játékot láthatott a komoly létszámú közönség, a vásárhelyiek szinte eltüntették a két csapat közötti két osztálykülönbséget. Ehhez fegyelmezett játék párosult, a taktikát maximálisan betartották a hazaiak, és Gréczi Márton nyolc méteres próbálkozása akár gól is lehetet volna, ha pontosabb a célzás.

A 88. percben Dóra Donát rövidbe tartó lövésénél védett nagyot Csenterics Adrián, majd amikor a 90+3. percben az egyenlítésért végzett el szögletet a HFC, az előrehúzódó védők hiányában három MTK-s vezette a labdát két hazai védőre, a vége pedig a megnyugtatást jelentő találat, 0–2. A vásárhelyi közönség tapssal jutalmazta a sajátjai játékát. 

Szűcs Róbert: – Büszke vagyok a csapatra, mert kiegyenlített és nagyon jó mérkőzést tudtunk játszani az MTK-val. A játékosok megmutatták, hogy sokkal több van bennük, mint amit az idei bajnokságban eddig láthattunk tőlük.  

Hódmezővásárhelyi FC–MTK 0–2 (0–1)
Labdarúgó Magyar kupa, országos 3. forduló. Hódmezővásárhely, 1000 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Bornemisza Norbert, Vrbivszki Pál).
HFC: Vaits – Simon D., Dóra D., Zana,  Zámbori – Povázsai, Hegedűs M. (Rabecz V., 78.) – Gréczi, Mahler G., Sipos G. – Pleszkán (Kónya, 88.). Megbízott vezetőedző: Szűcs Róbert.
MTK: Csenterics – Hej, Beriashvili , Kádár, Antonov – Horváth A. (Kosznovszky, a szünetben), Kata – Molnár Á. (Kovács P., 86.), Bognár I. (Végh B., 78.), Polievka (Molnár R., 64.) – Jurina. Vezetőedző: Horváth Dávid.
Gólszerzők: Polievka (9.), Molnár R. (90+3.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában