Helyi sport

2024.08.17. 07:30

Vármegyei I. osztály: Győzelemmel kezdett a Tiszasziget és az Algyő is

Egy vendég, valamint egy hazai sikert hozott a Csongrád-Csanád vármegyei labdarúgó-bajnokságok nyitónapja. A vármegyei I. osztály két pénteki mérkőzésén nyert az előző kiírás két érmese.

Illusztráció: Gémes Sándor

Két pénteki mérkőzéssel kezdődött meg a labdarúgó bajnoki évad Csongrád-Csanád vármegyében. A vármegyei I. osztályban az előző kiírás ezüstérmese és bronzérmese is pályára lépett a szezon nyitónapján.

A Hódmezővásárhelyi FC II. és a Tiszasziget mérkőzése sok helyzetet hozott, és akár a hazaiak is megszerezhették volna a vezetést, de a fejest követően maradt a 0–0. A vendégek az első félidő végéhez közeledve egy szép jobb oldali támadás végén jutottak előnyhöz, amikor Baka vette át a labdát egy kényszerítő után, majd jobbal kilőtte a hosszú sarkot. Mint később kiderült, ez a megmozdulás egyben a három pontot is jelentette a tavalyi bronzérmesnek.

Algyőn összesen öt gólt láthattak a nézők. A kezdeti sokkból mg felállt a Bordány, miután a hazaiak a harmadik percben előnybe kerültek, ám ezt követően az Algyő pontatlanságait ki tudta használni a Bordány. A második félidő közepén esett újabb hazai gólra viszont már nem volt válasza a vendégeknek, így a legutóbbi ezüstérmes is hozta a maga meccsét.  

Vármegyei I. osztály, 1. forduló

Hódmezővásárhelyi FC II.–Tiszasziget 0–1 (0-1)
Hódmezővásárhely, 50 néző. Vezette: Gargya Balázs – jól (Kiss M., Kiss D.).
HFC II.: Hegyes – Pacskó, Péter, Buzás, Hajduk, Marton (Knapecz G., 73.), Kónya, Tatár (Tóth M., a szünetben), Arany (Karácsonyi, 83.), Telek, Kis D. Edző: Borbás Zsolt.
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á. (Skribek Á., 73.), Varga Z. (Szabó D., 62.), Nagy M., Nagy A. (Kopasz, 73.), Pető, Szabó L. (Tóth I., 56.), Baka (Vörös, 85.), Rédei, Dancsok, Tóth J. Edző: Bány Tamás.
Gólszerző: Baka (36.).
Jók: Hegyes, Péter, Buzás, Kis D., ill. senki.
Borbás Zsolt:Meglepő volt, hogy ennyire jól beleálltak a meccsbe a fiatalok, motiváltan, lelkesen jöttek ki a pályára. Kicsi hiányérzetem van, mert sok helyzetet tudtunk kialakítani, de talán előttünk voltak a nagyobb lehetőségek, ezek sajnos kimaradtak. Igyekeztünk helytállni, büszke vagyok a srácokra, gratulálok a Tiszaszigetnek a győzelemhez! 
Bány Tamás:Csak a győzelemnek örülünk, a futball-szakmát azt hagyjuk…

M-Perfect Home-Algyő–DB Futball Bordány 4–1 (1-1)
Algyő, 100 néző. Vezette: Bartucz Tamás – jól (Csöngető, Gera).
Algyő: Heckó – Vastag, Róka (Deák, a szünetben), Bozóki, Horváth A. (Daróczi, 58.), Kovács M., Dudás (Kardos, a szünetben), Buchholcz (Tóth M., a szünetben), Ilyés (Podonyi, 69.), Rébék, Pócs. Edző: Fülöp Tibor.
Bordány: Rabi – Mondics (Sahin-Tóth, 79.), Márki, Kovács P. (Jójárt, a szünetben), Visnyei, Kovács K. (Karácsonyi, 75.), Rácz M. (Kovács D., 58.), Kis L., Márton (Dobi, 64.), Sárkány, Kiss T. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Gólszerzők: Bozóki (3.), Pócs (61.), Kardos (89.), Deák (93.), ill. Rácz M. (39.).
Jók: Pócs, Kardos, Kovács M., Daróczi, ill. senki. 
Fülöp Tibor:A mai nap pozitívuma a győzelem, nagyon szezon eleji volt a játék. A jó kezdés után rengeteg pontatlansággal játszottunk, a mai meccsből húsz perc értékelhető, és a cseréink jól szálltak be a meccsbe. Gratulálok a Bordánynak, próbáltak játszani!
Nagy Torma Ricsárd: – Büszke vagyok minden egyes játékosomra. Ez még csak a kezdet...

Az 1. forduló szombati mérkőzései:
17.30: Makó–Deszk, Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., Kiskundorozsma–Szentesi Kinizsi, Sándorfalva–Balástya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában