Helyi sport

2024.08.28. 07:00

St. Mihály: Gólt szerzett a debütáló fiatal

Győzelemmel kezdte a szezont a szegedi női NB I.-es labdarúgó-csapat. A KÉSZ-St. Mihály Budapest Honvéd elleni 2–1-es sikeréből góllal vette ki a részét Balázs Evelin, a 17 éves játékos először volt kezdő az élvonalban, és jobban nem is sikerülhetett volna számára a nyitómeccs.

Delmagyar.hu

Balázs Evelin (23-asban) góllal kezdte az évet.

Fotó: Kószó Ádám/ St. Mihály

Bár a Budapest Honvéd szerzett vezetést, a KÉSZ-St. Mihály Szegednek sikerült a fordítás a női labdarúgó NB I. nyitófordulójában. Ebben nagy szerepe volt Balázs Evelinnek, a szegediek 17 éves játékosa először kapott kezdőként lehetőséget a Tisza-parti csapatban. A félidőhöz közelítve éppen ő egyenlített, miután egy szögletet követően fejesénél tehetetlen volt a Honvéd kapusa, majd a szünet után jött Sovány Dorina gólja, amellyel megnyerte a meccset a St. Mihály. 

Nagyon örültem már annak is, hogy bekerültem a kezdőcsapatba, és bizalmat szavaztak nekem az edzőim. Különösen boldog vagyok amiatt, hogy rögtön az idei első mérkőzésen sikerült megszereznem az első gólomat a felnőttek között. Örülök, hogy élni tudtam a bizalommal – nyilatkozta a szegediek honlapjának a mérkőzést követően Balázs Evelin, aki ezt megelőzően nyolc NB I.-es bajnokin kapott lehetőséget, ám eddig mindig csereként. 

Az újonc Honvéd elleni idegenbeli siker sokat érhet még a St. Mihálynak a folytatásban. A második fordulóban egyébként ismét egy újonccal, a PMFC-vel játszik majd Hadár Attila együttese, amely szombaton 17 órától az SZVSE-stadionban fogadja a pécsieket. 

– Ebben a bajnokságban egyébként sincs már könnyű ellenfél, senkit sem szabad lebecsülni, de a Kispest tényleg kifejezetten jó együttes, fontos három pontot szereztünk ellenük. Bízom abban, hogy ez az idegenbeli győzelem további lendületet ad a csapatnak a folytatásra az egyébként is jól sikerült felkészülés után. Nagyon bízom benne, hogy még többet tudunk kihozni ebből a találkozóból, mint a Honvéd elleni összecsapásból, szeretnénk még sokkal jobban játszani. Remélem, újra kapok majd lehetőséget, s ez a meccs is jól fog sikerülni – tette hozzá a St. Mihály játékosa. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában