Szombaton jön az első edzőmeccs

2024.08.21. 19:56

Pick Szeged: modern kézilabdát ígér az új vezetőedző

Sokat elmond egy vezetőedzőről a játékfilozófiája. Michael Apelgren, a Pick Szeged új vezetőedzője modern kézilabdát szeretne meghonosítani a klubnál, a nagy látványos változások helyett a picit dolgokban való fejlődésben hisz.

Becsei Dávid

Michael Apelgren erős ellenfelek ellen mérheti fel, hol tart az OTP Bank-Pick Szeged felkészülése.

Fotó: Gémes Sándor

Az olimpia miatt nagyjából három héttel később lendült bele a munkába teljes gőzzel a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a megszokottól. Most már viszont teljes kerettel dolgozik a Michael Apelgren, Jonas Källman, Kárpáti Krisztián alkotta szakmai stáb.

Michael Apelgren célja, hogy modern, gyors kézilabdát játsszon a Pick Szeged.
Michael Apelgren célja, hogy modern, gyors kézilabdát játsszon a Pick Szeged.
Fotó: Gémes Sándor

– Nyilvánvalóan az olimpia nagy hatással van a munkánkra, így pedig nem lehet elvárni, hogy máris topon legyünk. Nagyon jó a srácok hozzáállása, minden munkát elvégeznek, szóval elégedett vagyok velük. Ami a céljainkat illeti, nem akarom azt mondani, hogy eddig vagy addig eljutunk, ezt vagy azt megnyerjük. Abban hiszek, hogy előbb a kis dolgokban kell fejlődni és változtatni, és az idővel egy szép, teljes egésszé állhat össze. Ez az én filozófiám – jegyezte meg Michael Apelgren, aki a svéd IK Sävehoftól érkezett.

Nyolc Pick-játékos, valamint Apelgren szerepelt az olimpián. A mester a svéd válogatott másodedzőjeként dolgozik 2022 óta.

Óriási élmények és csalódás

– Óriási élmény volt az olimpián dolgozni még akkor is, ha csalódással ér véget számunkra, hiszen a később végső győztes dánok ellen már a negyeddöntőben búcsúztunk. Hatalmas dolog ott lenni az olimpiai faluban és látni a kijutott sportolókat, már ez nagy siker és komoly élmény számomra. Most már viszont alig várom a szegedi meccseket, mert ellenfélként már megtapasztaltam itt a hangulatot, de a közönséggel még nem találkoztam, csak néhányan rám írtak a közösségi médiában – árulta el.

Azzal kapcsolatban, hogy milyen képet festhet majd a szegedi csapat, úgy vélekedett, nem tervez nagy változást, de abban biztos, hogy a modern kézilabda irányába mozdulnak el. Ez pedig gyors játékot jelent. Az újonnan igazolt játékosok beépítésével kapcsolatban úgy fogalmazott, egyelőre nem olyan ütemben haladnak, ahogy eltervezte. 

Tisztelni a klubot

– Különböző kultúrákból érkeztek, a legfontosabb, hogy megtanulják azoktól, akik régebb óta itt vannak, hogy mit is jelent ebben a klubban kézilabdázni – tette hozzá.

A város lenyűgözte, nemrég pedig nála járt családja, akiknek annyira megtetszett, elképzelhető, hogy ők is Szegedre költöznek. A klubon belül viszonyokat pedig profinak jellemezte.

Erős ellenfelekkel gyakorol a Pick Szeged

Alig két hétnyi közös munkát követően ezen a hétvégén a németországi Kasselben mérheti fel a 40 éves szakember, hogy hol tart a Pick Szeged felkészülése. Szombaton 18.30-tól a házigazda Melsungen lesz az ellenfél, majd vasárnap 13 órától a bronzmeccset, 15.30-tól a döntőt rendezik. A másik elődöntőben a szegediek két leendő BL-csoportellenfele, a Kielce és a Magdeburg találkozik egymással.

– Elsődlegesen arra leszek kíváncsi, hogy mennyi mindent sajátítottak el abból a játékosok, amiket eddig gyakoroltunk. Remélem, sok ilyen játékelem megjelenik már ezeken a mérkőzéseken is a játékunkban. Erős csapatok ellen mérhetjük fel, hogy hol tartunk. Nem tétmeccsek lesznek, de attól még nyerni szeretnénk – magyarázta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában