Férfi kézilabda NB I.

2024.08.31. 20:05

Pick Szeged: szezonpremier rengeteg gyors góllal – GALÉRIA, VIDEÓ

Lendületes játékkal, ígéretes teljesítménnyel mutatkoztak be. Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a 2024–2025-ös bajnoki szezon első mérkőzésén 18–8-as első félidő után 41–23-ra győzte le a QHB Egert.

Becsei Dávid

Lazar Kukics jó játékkal és két góllal mutatkozott be a Pick Szegedben.

Fotó: Török János

Nagy Martin és Sebastian Frimmel nem került be a Pick Szeged első bajnokiján a meccskeretbe. Ott volt viszont az első felnőtt NB I.-es meccsén bemutatkozó szegedi akadémista Lukács Kornél, aki Marin Jelinic váltótársaként hét perc játéklehetőséget kapott.

Mindössze nyolc gólt kapott az első félidőben a Pick Szeged az Egertől.
Mindössze nyolc gólt kapott az első félidőben a Pick Szeged az Egertől.
Fotó: Török János

Bemutatkoztak az újak

Az új igazolások közül hárman is a kezdőcsapatban kaptak helyet. A védekező felállásban Tobias Thulin állt a kapuban, míg mezőnyben Jérémy Toto és Lazar Kukics volt a pályán. Sokat elmond a szegediek kezdéséről, hogy a csapatkapitány Bánhidi Bence támadásra először a negyedik percben tudott felmenni Toto helyére. Addig védekezés után Kukics vezetésével rohant a Pick, amely ekkor már 4–1-re vezetett.

Gyorsan játszott a Pick Szeged

A kezdetektől ígéretes játékot mutatott be a Szeged. Masszív védekezés, jó kapusteljesítmény, gyors gólok. A 21. percben Thulin már a nyolcadik védését jegyezte, a második tiszta ziccerből. Labdaeladás után Maracskó rohant végig, ekkor már a svéd kapus sem tudott védeni, 11–4. Amikor csak lehetett, gyorsította a játékot a Pick, miközben Michael Apelgren vezetőedző igyekezett minden mezőnyjátékosát megmutatni a pályán is. 

Magnus Abelvik Röd két akciógóllal mutatkozott be szegedi mezben.
Magnus Abelvik Röd két akciógóllal mutatkozott be szegedi mezben.
Fotó: Török János

A 25. minutumban Jérémy Toto is meglőtte első szegedi gólját Kukics és William Bogojevic után, 15–5-nél így számolhatott a B-közép, amely a mérkőzés előtt egy új mezt kapott a klubtól.

Jól védtek a kapusok

Második félidőre Thulin helyére Mikler érkezett a kapuba. A svéd hálóőr kilenc védéssel és 53 százalékos védési hatékonysággal zárt, míg Mikler nyolc hárított labdával és 35 százalékkal.

Még lendületesebben kézilabdázott a második játékrész elején a Szeged. Jó védekezések után Sostaric és Jelinic rohant rendre, egy 7–0-s sorozatnak köszönhetően a 36. percben 25–8 állt az eredményjelzőn. Janus Smárason szabta ekkor a támadásokat hazai oldalon, akinek a lövései még kevésbé ültek, de dinamikában és szervezésben magasan teljesített.

Michael Apelgren boldogan értékelt a mérkőzést követően.
Michael Apelgren boldogan értékelt a mérkőzést követően.
Fotó: Török János

21 gólos különbség

A legnagyobb különbség 41–20-nál az 55. minutumban volt a csapatok között, ezt csökkentette az Eger minimálisan a végére, 41–23.

Ismét itthon

Szerdán 18 órától a Gyöngyös ellen ismét a Pick Arénában lé pályára az OTP bank-Pick Szeged.

Sostaric 11 gólt lőtt

OTP Bank-Pick Szeged–QHB Eger 41–23 (18–8)
Férfi kézilabda NB I., 5. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2143 néző. Vezette: Altmár, Horváth M.
OTP Bank-Pick Szeged: Thulin – Sostaric 11/3, Röd 2, Toto 1, Mackovsek 1, Jelinic 8, Kukics 2. Csere: Mikler (kapus), Bánhidi 3, Szilágyi 3/2, Kalaras 1, Bodó 3, Smárason, Garciandía 3, Bogojevic 3, Lukács. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Eger: Ágoston Á. – Lezák, Sarak 2, Arszenics 3/1, Zennadi 3, Tóvizi 1, Száva 1. Csere: Ficzere (kapus), Szöllősi O. 3, Reza 4, Tóth K. 5, Maracskó 1, Kiss G., Bőti. Vezetőedző: Tóth Edmond.
Hétméteres: 5/5, ill. 1/1.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.

Nyilatkozatok:

Michael Apelgren, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője: – Nagyon boldog vagyok amiatt, ahogy hozzáállták a játékosaink a mérkőzéshez. Sikerült bemutatni abból a stílusból egy kicsit, amit szeretnék majd játszani a jövőben. Azt kértem a csapattól, hogy próbáljunk meg minél többet futni, ezzel nagyon elégedett vagyok. Ugyanakkor túl sokat hibáztunk, tizenhét technikai hibánk volt a hatvan perc során. Bízom benne, hogy ez a lendületes játékunk a jövőben továbbra is fejlődik. Csodálatos volt a hangulat a mérkőzés során, büszke vagyok rá, hogy ehhez a klubhoz tartozom.

Bodó Richárd, az OTP Bank-Pick Szeged játékosa: – Nagyon jó volt újra a Pick Arénában pályára lépni. Ma az volt a feladatunk, hogy jó védekezés után minél többet fussunk. Sok technikai hibánk akadt, de ez az idő előrehaladtával biztosan jelentősen csökkenni fog. Sok sikert kívánok az Egernek is a bajnokságra!

Tóth Edmond, a QHB Eger vezetőedzője: – Gratulálok a hazai csapatnak, tudásukhoz mérten játszottak. Kaptunk egy kis ízelítőt a nemzetközi szintből annak ellenére, hogy új csapat épül Szegeden. Látszott, hogy minden játékosuk bizonyítani akart az új edzőnek. Így volt ez nálunk is, de nagyon megilletődötten kezdtük a mérkőzést. Önbizalom nélkül, görcsösen kézilabdáztunk. Rengeteg technikai hibát ejtettünk, ami rengeteg könnyű kapott gólt eredményezett. A második félidőben próbáltunk építkezni, picit sikerült, de így is nőtt a különbség. Ezt a meccset a felkészülésünk részének tekintjük. Nem akartunk eredetileg ilyen korán még bajnokit játszani, de így alakult. Sok munka vár még ránk, bízom benne, hogy ennél sokkal ütőképesebbek leszünk.

Kiss Gergő, a QHB Eger játékosa: – Akkor tudtunk egy picit jobban játszani, amikor a szegediek figyelme egy picit alábbhagyott. Az újjáalakuló hazai együttes jó formában kézilabdázott, míg mi a szintünk alatt teljesítettünk.

"Gottfridsson, Gottfridsson!” – a Pick Aréna közönsége is köszöntötte a világklasszist

Az új szezon első bajnoki mérkőzése előtt sajtótájékoztatón jelentette be az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, hogy 2025 nyarától három évre leigazolta a svéd világklasszist, Jim Gottfridsssont. A 31 éves kézilabdázót a Pick Aréna közönsége az Eger elleni mérkőzés szünetében köszöntötte óriási tapssal, és vezetékneve skandálásával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában