Labdarúgás

2024.08.17. 08:00

NB III.: szegedi albérletben a HFC, idegenben játszik az SZVSE

Papíron első hazai meccsét játssza a Hódmezővásárhelyi FC, de albérletben, a szegedi SZVSE-stadionban fogadja az ESMTK-t. Az SZVSE Dabasra utazik. A negyedik forduló mérkőzéseivel folytatódnak vasárnap 17.30-tól a labdarúgó NB III. Délkeleti csoportjának küzdelmei.

Becsei Dávid

Balogh Csaba és az SZVSE három bajnokin három gólt kapott az NB III.-ban.

Fotó: Török János

Két pontnál jár három fordulót követően a HFC az NB III.-ban. Nehéz időszakot élnek meg a vásárhelyiek, hiszen pályafelújítás miatt nem játszhatnak hazai környezetben. Első három meccsüket Gyulán, Budapesten és Martfűn rendezték, a negyedik fordulóban viszont már nem cserélhettek pályaválasztói jogot, így szegedi albérletbe kényszerülnek.

Az NB III. Dél-keleti csoportjának egyik nullapontos csapata, a Dabas lesz a piros mezes SZVSE ellenfele. Kelemen Viktor (a labdával) jó játékára szüksége lesz a szegedieknek.
Az NB III. Dél-keleti csoportjának egyik nullapontos csapata, a Dabas lesz a piros mezes SZVSE ellenfele. Kelemen Viktor (a labdával) jó játékára szüksége lesz a szegedieknek.
Fotó: Török János

Itthon, de idegenben 

– Az már mindenképpen pozitívum, hogy közelebb lépünk pályára az otthonunkhoz, így lényegesen kevesebbet kell utazni. Érződött a csapaton, hogy sokat voltunk úton. Azt gondoltam, hogy jól átvészeljük majd ezt az időszakot, de éreztem, hogy a nagy hőség, a rengeteg utazás és mérkőzések minősége is megnehezítette a dolgunkat – jelentette ki a Hódmezővásárhelyi FC trénere, Antal Krisztián.

Az NB III. legutóbbi ezüstérmese 

A vásárhelyiek vezetőedzője az ellenfélről, az ESMTK-ról úgy vélekedett, az előző idényben ezüstérmes volt a fővárosi gárda ebben a csoportban, és ahhoz képest nem vett észre a játékukon változást, pedig többen távoztak tőlük, de jól sikerült pótolni őket. Agresszív, erőszakos futballt játszik az ESMTK támadásban és védekezésben egyaránt, erre készül a HFC, amelybe visszatér a Martfűn hiányzó Guth Ádám.

Megtévesztő eredmények 

Egészséges önbizalommal várhatja a folytatást a Szegedi VSE, amely három bajnokin hét pontot szerzett eddig az NB III.-ban, legutóbb a listavezető Monorral játszott itthon döntetlent. Az ellenfél vasárnap 17.30-tól az a Dabas lesz idegenben, amely eddig még pont nélküli. Otthon kikaptak a nyitányon 5–0-ra a Monortól, majd Csepelen és Tiszakécskén is 2–1-es vereséget szenvedtek. 

– Köszönjük szépen, jól vagyunk, hasznos munkát végeztünk el a héten. Egészséges önbizalommal rendelkezünk továbbra is, de a Dabas tabellán elfoglalt pozícióját nem érdemes figyelembe venni, annál sokkal jobb csapat. Higgadt futballra lesz szükség tőlünk, hogy ponttal vagy pontokkal térjünk haza vasárnap este – magyarázta Kelemen Balázs, az SZVSE játékos-edzője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában