Kiválóan kezdték a vb-t Kanadában

2024.08.22. 15:02

Már a tizenkettő között vannak

Az előfutamban elért második hellyel egyből az A–B ág középfutamába jutott a magyar ifjúsági férfi négypárevezős egység Kanadában, a világbajnokságon. Az MVM Szegedi VE-ből ketten (Hajdu Márton és Hajdu András) is tagjai a hajónak.

A két szegedit foglalkoztató magyar hajó másodikként jutott a legjobb 12 közé.

Fotó: MVM Szegedi VE

Hajdu Márton és Hajdu András az ifjúsági négypárevezős tagjaként szerepel az U19, U23 és felnőtt nem olimpiai számok összevont világbajnokságán a kanadai St. Chatarines-ben.

Az egység túl van az első pályáján, amely remekül sikerült. Viharos napok és elmaradt futamok jellemezték az eseményt, és ezúttal is erős ellenszeles pályán rendezték meg a futamot. A rajttól a célig a német hajó mögött a második helyen hajtottak a magyarok a svájci, francia és kínai hajók előtt. A selejtezőből az első három csapat került a legjobb tizenkettőbe, és ebben szerencsére benne voltak Hajduék is.

A sikeres futam után két edzésnap következik, amelyet nagyon hasznosan töltenek el a mieink, hiszen az időjárás miatt sok gyakorolni való maradt a Kanadában kapott új hajóban.

A középfutam szombaton magyar idő szerint 16.24-kor vagy 16.29-kor lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában