Az SZVSE a Tiszakécskét fogadja, a HFC Szolnokra látogat

2024.08.27. 15:51

Labdarúgó NB III: hétközi forduló

A labdarúgó NB III. Délkeleti csoportjában hétközi fordulót rendeznek: szerda 17.30-tól az SZVSE-G- Falc Kft. a Tiszakécskét fogadja, míg a Hódmezővásárhelyi FC Ceglédre látogat a Szolnok vendégeként.

Mádi József

A Szegedi VSE és Beretka Péter (balról) a mezőny favoritját fogadja szerdán

Fotó: Török János

A tíz pontos Szegedi VSE-G-Falc kft. a kilenc pontos Tiszakécske ellen lép pályára. Tekintve, hogy ezt a mennyiséget négy mérkőzés alatt szerezte meg a két együttes, mondható, hogy jól kezdték a labdarúgó NB III. Délkeleti csoportját. A meccs az eddigi eredmények alapjn akár rangadónak is felfogható. A szegediek újoncként látják vendégül az NB II.-ből kiesett, éppen ezért oda azonnal visszatérni szándékozó Bács-Kiskun vármegyei alakulatot.   

– Nem kedvencünk a hétközi meccs, de a tavalyi szezonban a kupa miatt van tapasztalunk. Nyilván a többség dolgozik a meccs előtt, így nem olyan pihenten várhatja a mérkőzést. A Tiszakécske számít az idei szezon legnagyobb favoritjának az NB III. Délkeleti csoportjában, és ha az eddigi eredményeiket nézzük, akkor ezt igazolja is a csapat. A Monortól kikaptak, ott lehet vereséget szenvedni, hiszen erős csapat, a további három bajnokit hozták, a hétvégén pedig nyertek 15–0-ra a magyar kupában, így jó állapotban jönnek hozzánk. Bízom a jó hangulatú, sok nézőt vonzó, intenzív mérkőzésben, amelyen szeretnénk feladni a leckét a vendégeknek. Remélem, fel tudunk nőni a feladathoz – mondta Kelemen Balázs, az SZVSE-G-Falc Kft. vezetőedzője.

Nem áll ilyen jól a Hódmezővásárhelyi FC: a csapat a kupában két magabiztos győzelmet aratott, így fogadhatja majd a következő fordulóban, szeptember 14-én vagy 15-én az NB I.-es MTK-t, miközben a bajnokságban még nincs sikere, csak két döntetlenje és két veresége. Kikapott Gyulán és albérletben Szegeden az ESMTK-tól, míg ikszelt Martfűn és a Honvéd II.-vel idegenben. Ezúttal az utolsó, nulla pontos Szolnok a Tiszaligeti Stadion centerpályájának felújítási munkálatai miatt a ceglédi alkalmi otthonában lép pályára a vásárhelyi együttes. 

– Szeretnek futballozni a szolnokiak, ám talán hátrányuk, hogy rövid a kispadjuk. Az egyéni képességeik megvannak, de valahogy nem tudnak nyerni. A mi első sikerünkhöz egységes csapatjáték, bátor, önbizalommal teli futball kell, fontos lesz a szervezettség, és azt szeretném, ha egy kicsit jobban működnének együtt a különböző posztok – nyilatkozta Antal Krisztián, a HFC vezetőedzője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában