Az MVM Szegedi VE evezősei kiválóan szerepeltek a Jeunesse-kupán

2024.08.20. 15:32

Két bronzérmet nyertek Racicében

Két bronzérmes és négy A döntős helyezést értek el az MVM Szeged evezősei a Jeunesse-kupán, Mácsai Lilla és Szabó Napsugár mindkét versenynapon harmadik lett a kettesek mezőnyében.

Mádi József

A szegedi evezősök kiválóan szerepeltek a Jeunesse-kupán.

Fotó: MVM Szegedi VE

Nagy várakozással néztek a szegedi evezősök az idei Jeunesse-kupa elé, amelyen a kanadai ifjúsági világbajnokság miatt lehetett számtani a résztvevők számának és a csapatok erősségének emelkedésére. Ennek szellemében tizenhat ország részt vett a két napos, ismételt programú versenyen. A nemzetek fele a számok többségében indított egységet, ide tartozott a magyar csapat is, amely végül a pontverseny 7. helyén végzett.

Az MVM Szegedi VE-ből Mácsai Lilla és Szabó Napsugár a kormányos nélküli kettesek mezőnyében mind a két versenynap dobogóra állhatott az olasz és a lengyel egység mögött, mindig a brit csapat előtt, köszönhetően az erős utazótempójuknak és a hatalmas hajrájuknak. Kitűnő formában versenyeztek, hiszen a szegedi ob-n aranyat érő 7:23 perc után most 7:20 perces időt eveztek.

Somogyi Dorka egypárevezősben készülhetett az idei válogató, illetve a magyar bajnoki 4. helyezései alapján. Neki is nagy fejlődést jelentett a Jeunesse-kupa jelentette felkészülés, hiszen itt már nem lépte át a nyolc perces határt, sőt egészen 7:43 percig faragta le a 2000 méteres idejét. Mindkét versenynap az 5. helyen ért célba, másodszor már szoros befutóval a negyedikkel.

Rácz Regő a legnagyobb számú négypárevezősök mezőnyében indult Boros Áron (GYAC), Schiszler Krisztián (MTE) és Nyikos Péter (VVEC) társaságában. A két versenynap négy pályáján minden esetben maximális erőbedobással kellett végig húzniuk, mert a döntők besorolása idő alapján történt a harmadik hely után. Mindkét nap sikerült a B döntőbe jutniuk, ahol hatodik, majd ötödik helyen végeztek egyre szorosabb befutót kikényszerítve az ellenfelekből.

Az MVM Szegedi VE evezősei közül Hajdu Márton és Hajdu András szerdán kezdi meg szereplését csepeli társakkal a kanadai St. Chaterines-ben, az ifjúsági világbajnokságon. Szeptember 11. és 15. között az olaszországi Genovában a beach sprint vb-n a tervek szerint a válogató 1. és 2. helyezettjei indulhatnak, azaz mindez érintheti Csókás Kirát és Pálka Bálintot is a szegedi klubból

Az idény további részében még lesz hazai rendezéssel az evezős diákolimpia Csepelen, illetve a 25. nemzetközi Tisza-kupa Szolnokon, amelyen a szegediek minden bizonnyal részt vesznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában