Helyi sport

2024.08.16. 20:37

Az MVM Szeged VE végzett a kajak-kenu ob éremtáblájának élén

Véget ért a kajak-kenu országos bajnokság, amelyen az MVM Szeged VE 9 arany, 4 ezüst és 7 bronzérmet szerzett, így ismét az éremtábla élén végzett.

Kiss Ágnes és Nagy Bianka kettőse két aranyat nyert az ob-n.

Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A pénteki zárónapon 200 és 5000 méteres futamokat rendeztek, valamint a parasportolók versenyeit rendezték meg a kajak-kenu országos bajnokságon.

Férfi K-1-ben 200 méteren a friss olimpiai ezüstérmes Tótka Sándor mögött Birkás Balázs végzett a második helyen. Birkás a K-4-ben ezüstérmes egység (Sipos Dávid, Balaska Márk, Havasi Gergő) tagja is volt, ugyanitt Kuli István és az 50 éves mesteredző, Hüvös Viktor pedig harmadik lett az egységgel, amelynek tagja volt még Csizmadia Kolos és Tótka Sándor.

A férfiaknál C4-ben szerzett egy bronzérmet a szegedi klub, miután a Molnár Csanád, Gyányi Milán, Szilágyi Balázs, Gyányi Levente kvartett végzett harmadik helyen, míg  K-2-ben a Szabó Levente, Balogh Gergely kettős lett harmadik.

A hölgyeknél K-4-ben Biben Karina Klaudia volt a bronzérmes egység tagja, mellette Szulovszky Petra, Szendy Lilla Katalin, Tóth Diána volt a bronzérmes egység tagja.

A parasportolók között bajnok lett a szegedi klub versenyzői közül Suba Róbert és Boldizsár Dalma is, utóbbi női KL2 200 méteren a szintén szegedi Varga Katalin mögött egy ezüstérmet is nyert.  

A szegedi klub ezzel összesen 20 érmet szerzett az országos bajnokság három napján, ezzel pedig az éremtábla élén végzett a 9 arany-, 4 ezüst- és 7 bronzérmes teljesítménnyel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában