Labdarúgás, NB III.

2024.08.11. 20:24

Tompán kezdett a HFC Martfűn, nem tudott nyerni

Harmadik bajnokiján második döntetlenjét játszotta a Hódmezővásárhelyi FC az NB III. Dél-keleti csoportjában, miután a nyitányon a már listavezető Gyula otthonában kikapott. Ezúttal a Koncz Zsolt edzette Martfű vendégeként zárt 1–1-gyel a HFC.

Becsei Dávid

Három mérkőzés, egy pont a HFC mérlege három fordulót követően.

Forrás: a HFC Facebook-oldala

A Honvéd II. otthonában egy pontot érő gólt szerző Guth Ádámra nem számíthatott a HFC szakma stábja, de Povázsai Zsolt is kisebb sérüléssel vállalta a játékot Martfűn.

A sárga-kék mezes HFC tompán kezdett, a második félidőben viszont több gólhelyzetet is kialakítottak a vásárhelyiek  Martfűn.
A sárga-kék mezes HFC tompán kezdett, a második félidőben viszont több gólhelyzetet is kialakítottak a vásárhelyiek  Martfűn. 
Forrás: a HFC Facebook-oldala

Július utolsó hétvégéje óta a negyedik idegenbeli mérkőzését játszotta a HFC. Ez és a tikkasztó hőség is közre játszhatott abban, hogy tompábban játszott az első félidő során Antal Krisztián csapata. Hamar, már a hatodik percben hátrányba kerültek a vásárhelyiek, miután egy előre rúgott labdát Dóra Donát rosszul próbált meg tisztázni, Kriska pedig lecsapott a labdára, 1–0.

Korai gólra korán válaszolt a HFC

Vendégszempontból szerencsére nem kellett sokáig várni az egyenlítő találatra, ugyanis a tizenharmadik minutumban Hegedűs Martin vette át jól előbb a labdát a tizenhatoson belül, majd befelé cselezve kirúgta a rövid alsó sarkot, 1–1.

Gólváltást követően küzdelmes játékot hozott a mérkőzés a szünetig. Inkább a hazaiak előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek az újbóli vezetés megszerzésére, a HFC nem tudott kialakítani gólhelyzeteket.

Jó cserének bizonyult a második félidő elején Mahler, aki a visszaálló martfűiek bal oldalát többször is eredményesen bontotta meg. Az utolsó passzokba, lövésekbe viszont többször is belehibáztak a vendégek. A csereként érkező Pleszkán fejelt egy gólt, a játékvezető viszont véleményes les miatt nem adta azt meg. Ezt követően még egy Mahler-lövést bravúrral védett Gerhát míg Gréczi a hosszabbításban fölé bombázott, így maradt az 1–1. 

A negyedik fordulóban a HFC Szegeden, az SZVSE-stadionban a még veretlen ESMTK-t fogadja vasárnap 17.30-tól.

Antal Krisztián: – Sajnos adtunk egy félidőnyi előnyt a Martfűnek, mialatt enerváltan mozogtunk, tompán és lassan támadtunk. A második játékrészben megpróbáltuk felpörgetni a játékot, ami majdnem eredményre vezetett, de kevésnek bizonyult. Sok sikert kívánok Koncz Zsoltnak és a Martfűnek.

Martfű–Hódmezővásárhelyi FC 1–1 (1–1)
Labdarúgás, NB III., Dél-keleti csoport, 3. forduló. Martfű, 300 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Kovács Z., Szabó F.).
Martfű: Gerhát – Laczkó, Draskóczi, Balla, Ficsor (Polónyi, 67.), Kriska, Pintér (Asztalos, 55.), Kasik, Prozlik (Kanálos, 55.), Vincze P., Desnica (Mészáros Gy., 63.). Edző: Koncz Zsolt.
HFC: Vaits – Gréczi, Török, Sipos G. (Mahler, 55.), Dóra D., Tóth P. (Pleszkán, a szünetben), Zana, Rabecz B. (Herczeg, 67.), Zámbori D., Hegedűs M. (Rabecz V., 67.), Povázsai (Arany, 67.). Edző: Antal Krisztián.
Gólszerzők: Kriska (6.), ill. Hegedűs M. (13.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában