A hatodik napján van túl a nemzetközi verseny

2024.08.20. 18:08

BB Mentor-kupa: hazai fölény

Már a hatodik nap eseményein is túl van az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a BB Mentor-kupa WNBA-NBC A kategóriás nemzetközi felnőtt egyéni férfi és női világranglista-, valamint szenior és utánpótlás verseny.

Mádi József

A szegedi Karsai László vezeti az igazolt férfiak mezőnyét.

Fotó: Török János

Ha augusztus 20. a versenynapok közé tartozik, akkor játszani kell.

Így aztán a hazai ünnepen sem volt megállás, a BB Mentor-kupa hatodik napjának délutáni programjában jó néhány tekés próbálkozott azzal, hogy szintet lépjen, vagy hogy a legjobb eredményeket ostromolja az újszegedi teke- és bowlingcentrumban.

Azzal nem igazán mondunk újat, ha azt jelentjük ki, hogy a hivatásos férfi vonalon szegedi fölénnyel találkozhatunk. Az eddig pályára lépett közel 90 tekés mezőnyét Karsai László vezeti, igaz, eredménye megegyezik Bárány Csongoréval (634-634), csak előbbi, a szegediek  világbajnoka két fával többet tartolt, mint a szlovák Trstenéba igazolt szerbiai világbajnok. Az első tízbe még további három szegedi fért be (Bíró Patrik, Ács Tamás, Somodi Károly), ám ismerve az esemény korábbi éveit, ez még csak a kezdet. A lényeg szombat estére, a selejtező végére körvonalazódik, majd vasárnap már az egyenes kieséses szakaszban dől el, ki nyeri ebben a szakágban a versenyt.   

Az igazolt nőknél is szegedi elsőség található, hiszen tatabányai színekben Sáfrány Anita vezet, ahogy az amatőr nőknél pedig Ótott Katalin (GLB).

Az esemény az előző hét csütörtökön kezdődött, és bizony ahogy már írtuk, egészen vasárnap délutánig tart, azaz aki szereti a tekét, bátran kilátogathat az ingyenes eseményre.

Az eddigi állás, nők, amatőr kategória: 1. Ótott Katalin (GLB) 552, 2. Marsi Margit (Törökszentmiklós Class) 550, 3. Tóth Bagi Zsuzsanna (Szank) 517 fával. Utánpótlás: 1. Fábián Adelin (FTC) 521, 2. Danóczy Kinga (Rákoshegyi VSE) 492 fával. Igazolt kategória: 1. Sáfrány Anita (Tatabánya SC) 588, 2. Soltész Attiláné (BKV Előre SC) 580, 3. Tóth Andrea (FTC) 579 fával.

Férfiak, amatőr kategória: 1. Sály Dávid (Uraiújfalu) 577, 2. Venda Klicka (AC Sparta Praha) 570, 3. Angyal Péter (HFTK) 564 fával. Szeniorok: 1. Zelenyák Ferenc (SK Göc) 593, 2. Kecskés Miklós (SK Göc) 579, 3. Venda Klicka (AC Sparta Praha) 570, 4. Kehi Zoltán (Tüker TSE) 546 fával. Ifjúságiak: 1. Ivanyik Richárd (Szegedi TE) 588, 2. Sidó László (FTC) 572, 3. Fenyvesi Attila (Szegedi TE) 546 fával. Igazoltak: 1. Karsai László (Szegedi TE) 634 (232 tarolás), 2. Bárány Csongor (SKK Trstena Starek) 634 (230 tarolás), 3. Karsai Dániel (Szanki OBSE) 631 fával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában