Helyi sport

2024.08.21. 12:21

Andróczki Mátéra emlékeztek Csengelén - FOTÓK

Hetedik alkalommal rendezték meg az Andróczki Máté emlékmérkőzést. A tragikusan fiatalon elhunyt labdarúgó emlékének adózva Csengelén játszott Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun vármegye U19-es válogatottja.

Vajgely Pál

Hetedik alkalommal emlékeztek meg Andróczki Mátéról.

Fotó: Török János

Andróczki Máté tragikus autóbalesete óta minden év augusztus 20-án megemlékezik a fiatalon elhunyt labdarúgóról Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun vármegye U19-es válogatottja, hiszen Máté ebben a két vármegyében játszott karrierje során. A hetedik alkalommal megrendezett emlékmérkőzés házigazdája Csengele volt. 

Andróczki Máté emlékmeccs
Kiegyenlített találkozót hozott a Csengelén megrendezett Andróczki Máté emlékmérkőzés.
Fotó: Török János

Csongrád-Csanád előzetesen kihirdetett keretéhez képest végül nem volt ott a csengelei Fülöp István, aki nem tudta vállalni a játékot. Az első félidő végéhez közeledve került előnybe Bács-Kiskun vármegye, amelyet még a szünet előtt Szécsi András egyenlített ki, aki egy szép kontratámadást követően a kapust is kicselezve gurított a kapuba. A második félidő utolsó szakasza is sok eseményt hozott, Solymosi szerencsés, megpattanó lövésével vezetett újra Bács-Kiskun. Csongrád-Csanád előtt ugyan több nagy lehetőség is adódott, egyszer a felső lécet is eltalálta a csapat, de végül maradt az 1–2.

Az eddigi legkiegyenlítettebb meccs volt a két csapat között, egy szerencsés, megpattanó lövéssel nyert Bács-Kiskun. Ikszes mérkőzésen a végén ellenfelünk kapusa két bravúrt is bemutatott – összegzett Kun-Szabó Tibor, Csongrád-Csanád vármegye U19-es csapatának edzője, akinek munkáját Kócsó Dániel segítette, míg a csapatvezető Nógrádi Tibor, vármegyei futballigazgató volt. 

 

Ezen a találkozón természetesen nem az eredmény a legfontosabb. A mérkőzést követően a két csapat közösen megemlékezett Mátéról, az eseményen jelen voltak Máté szülei is, valamint az MLSZ Bács-Kiskun vármegyei igazgatója, Losonczy László is. 

Csongrád-Csanád U19–Bács-Kiskun U19 1–2 
Gólszerzők: Szécsi, ill. Tóth B., Solymosi.

Csongrád-Csanád vármegye U19-es válogatottjának kerete:

Szűcs Dénes, Szécsi András, Makai Csongor, Szili Donát (mindenki Mórahalom), Miklós-Balogh Bálint, Bóta Benjámin, Bóka Viktor, Varga Bertalan (mindenki SZVSE), Domonkos Nimród, Gémes Raul, Gyüre Gábor, Samu Roland (mindenki Sándorfalva), Török Dominik, Csányi Imre (mindketten Kiskundorozsma), Szécsényi Árpád (Csengele), Simkó Kristóf, Kajcic Gergő (mindketten St. Mihály).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában