Vasárnap új időpontban, 19 órakor kezdődik a bajnoi mérkőzés

2024.08.31. 06:57

Agresszív csapat lesz a vendég

A labdarúgó NB II. 6. fordulójában a Szeged-Csanád GA vasárnap a nagy melegre való tekintettel nem 17, hanem 19 órától fogadja a Szent Gellért Fórumban a Csákvár csapatát.

Mádi József

A szegedi Varga György Balázs az utóbbi időben adós a gólokkal, de a jó passzokkal nem.

Fotó: Mezőkövesd Zsóry SE

Négy mérkőzés óta tart immár a Szeged-Csanád GA veretlenségi sorozata. A tatabányai vereség után jött két gól nélküli döntetlen Kozármislenyben és Ajkán, az első siker hazai pályán a Soroksár ellen, majd a nagy bravúr Mezőkövesden egy újabb győzelem révén. A két utóbbi találkozóban több közös momentum is van: az első, hogy egy gólos hátrányból fordított a csapat; a második, hogy mindkét mérkőzésen a két támadó, Novák Csanád és Borvető Áron szerezte.

– A Csákvár egy kimondottan agresszív csapat. Magasan próbálnak labdát szerezni, majd azt követően azonnal kapura törnek. Kérdés, hogy ugyanezt a játékot választják ellenünk is, vagy inkább visszaállnak. Mindkét lehetőségre fel kell készülnünk. Négy mérkőzés óta tart a veretlenségi szériánk, úgy szeretnénk folytatni ezt a sorozatot, hogy a második hazai meccsünket is megnyerjük. Tudom, ez az utolsó nap a vakációból, ezzel együtt remélem, sokan kijönnek a Szent Gellért Fórumba. Szeretnénk élvezetes mérkőzéssel és győzelemmel kiszolgálni a lelkes közönségünket – nyilatkozta Michael Boris, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője.

Ami a sérülteket illeti: Gajdos Zsolt teljes értékű munkát végzett, és a héten már Könczey Márk is a csapattal edzett. Horváth Milán még külön dolgozik, de már visszatért az öltözőbe, Óvári Zsolt és Pataki Zoltán viszont továbbra sem bevethető.

Közben kiderült mikor lesz a labdarúgó magyar kupa következő fordulójának szegedi érdekeltségű mérkőzése. Az NB III.-as Füzesabony ellen szeptember 14-én (szombat) 15 órától lép pályára a Tisza-parti alakulat.

A Csákvár elleni hazai mérkőzéssel egy hat mérkőzéses szakasz zárul le, amelynek végén nagyon fontos lenne a siker. A válogatottszünet után következik majd a kupameccs a Heves vármegyei városban, majd a BVSC elleni bajnokival indul az újabb szakasz szeptember 22-én 16 órától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában