Helyi sport

2024.07.03. 10:04

Hétszeres török bajnokcsapat edzőtáborozik a Szent Gellért Fórumban - FOTÓK

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia meg is mérkőzik az Európa ligában induló török sztárcsapattal.

Vajgely Pál

A Szent Gellért Fórumban edzőtáborozik a Trabzonspor.

Fotó: Gémes Sándor

A hétszeres török bajnok, valamint kilencszeres török kupagyőztes Trabzonspor felkészülése Szegeden folytatódik: a török együttes ugyanis a Szent Gellért Fórumban, valamint a Gerardus Hotelben tartja edzőtáborát a közelgő szezonrajt előtt.

A török klub két játékost ad az Európa-bajnokságra. A belga védő, Thomas Meunier számára már véget ért a torna, hiszen a belgák a nyolcaddöntőben 1–0-ás vereséget szenvedtek Franciaországtól, valamint a Trabzonsport képviseli még a kontinenstornán a török kapus, Ugurcan Cakir – hazája nemzeti válogatottja Ausztriát legyőzve a legjobb nyolc tagja, és majd Hollandia ellen játszhat az elődöntőbe jutásért.

Enisz Bardhi korábban Újpesten játszott.
Enisz Bardhi korábban Újpesten játszott. Fotó: Gémes Sándor

Érthetően ez a két labdarúgó nem tartott a többiekkel a szegedi edzőtáborba, de így is olyan játékosokkal érkezett Szegedre a török klub, mint például Batista Mendy. A 24 éves francia középpályás értékét 9.5 millió euróra becsüli a mértékadó Transfermarkt szakportál, a korábbi francia utánpótlás-válogatott játékost tavaly szeptemberben 4.4 millió euró ellenében szerezte meg a Trabzonspor. John Lundstram személyben angol légiósa is van a török csapatnak, a 30 éves angol középpályást ingyen szerezte meg a csapat, és jelenleg 5 millió eurós értékkel bír.

 

A 70-szeres egyiptomi válogatott Mahmoud Trezeguet (8.5 millió eurós értékkel) mellett a magyar szurkolók számára ismerős lehet Enisz Bardhi neve, a 29 éves észak-macedón játékos ugyanis az Újpest színeiben 79 mérkőzésen lépett pályára az NB I.-ben, ahonnan a spanyol élvonalbeli Levantéhoz szerződött – 2022 nyara óta pedig a Trabzonsport erősíti, a török klub színeiben 65 bajnokin 13 gólt és 4 gólpasszt jegyez.

A Trabzonspor a közösségi oldalán egy rövid videót is közzétett a szegedi edzőtáborról.

Mint arra a Szeged-Csanád Grosics Akadémia híre kitér, a Tisza-partiak edzőmérkőzést is játszanak a Szent Gellért Fórumban edzőtáborozó török ellenfelükkel. Michael Boris együttese ma 16 órától nyári harmadik edzőmérkőzését vívja, a szerb élvonal újonca, az FK Tekstilac Odzaci lesz a csapat ellenfele.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában