Helyi sport

2024.07.24. 16:41

Elhunyt Szabó Krisztián

Gyászol a magyar korcsolyacsalád, a szegedi korcsolyasport: ötvenéves korában elhunyt Szabó Krisztián.

Szabó Krisztián rövid lefolyású betegség után hunyt el.

Fotó: MOKSZ

Ötvenéves korában elhunyt Szabó Krisztián, korábbi rövidpályás gyorskorcsolyázó, aki a sportágban éveken keresztül a szegediek és a junior válogatott, illetve gyorskorcsolya sportágban a női válogatott vezetőedzőjeként dolgozott.

Rövid betegség után elhunyt Szabó Krisztián, a Szegedi Korcsolyázó Egyesület edzője.

Szabó Krisztián szülővárosában, Debrecenben kezdett el korcsolyázni, rövidpályás gyorskorcsolyázóként képviselte a magyar színeket olimpián, világ- és Európa-bajnokságon, valamint téli Universiádén. Tagja volt a 2001-ben Európa-bajnoki bronzérmet szerző férfiváltónak, majd a következő évben indulhatott a Salt Lake City-i téli olimpián.

Sportolói pályafutását követően a Szegedi Korcsolyázó Egyesület edzőjeként dolgozott, tanítványai közé tartozott többek között Lajtos Szandra, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia és Oláh Bence.

Hosszú éveken keresztül irányította a short track junior válogatottat, munkája során számos junior világbajnoki éremmel és Európa-Kupa dobogóval járult hozzá a magyar korcsolyasport sikereihez.

A 2023/24-es szezontól a női gyorskorcsolya válogatott vezetőedzőjeként erősítette a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséget. Az MOKSZ saját halottjának tekinti Szabó Krisztiánt.

Szabó Krisztiánt lapunk, a Délmagyarország 2015-ben az év utánpótlás-edzőjének választotta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában