A rajt előtt Germán Tamás beszélt a csapat körüli helyzetről

2024.07.26. 10:55

Csak a következő meccs számít

A felkészülés véget ért, jöhet a bajnoki rajt. A Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapatának menedzsere, Germán Tamás a klub honlapján beszélt a nyári munkáról, a startról, az átigazolásokról és az együttes leendő arculatáról. Íme az interjú teljes egészében.

Germán Tamás csapatmenedzser szerint azon dolgoznak, hogy végre összeálljon minden.

Fotó: Török János

– Négy győzelem és két vereség a felkészülési mérkőzések mérlege. Az eredmény másodlagos, mégis milyen következtetéseket lehet levonni a látottakból?

– Egy jó felkészülésen vagyunk túl, hasznos mérkőzéseket játszottunk. Szerencsére az új játékosok könnyen beilleszkedtek a rendszerbe. Próbáltuk az új elemeket a lehető leghatékonyabban beépíteni és egyúttal a régieket, amelyek jól működtek, csiszolni. Ebben a nagy melegben nem volt egyszerű, de a játékosok maximálisan elvégezték a munkát.

– Michael Boris érkezésével mintha támadóbb szelleművé vált volna a csapat. Ez az elvárás a vezetőség részéről?

– Természetesen az előző szezonban hozzánk is eljutottak a negatív visszhangok a kevés szerzett gól miatt. Az új vezetőedző bátrabb elképzelésekkel érkezett, ugyanakkor látni kell, hogy nehéz összhangba hozni az attraktív támadófutballt azzal, hogy egyúttal a legkevesebb gólt kapjuk a bajnokságban. Szép kihívás! Nap mint nap azért dolgozunk, hogy kiszolgáljuk a remélhetőleg minél több kilátogató szurkolónkat.

– Komoly fegyvertény, hogy a hétszeres török bajnok Trabzonspor a Szent Gellért Fórumban edzőtáborozott, ráadásul felkészülési mérkőzést is játszott csapatunkkal.

– Nagyon örültünk, hogy vendégül láthattuk őket. A visszajelzések alapján abszolút pozitívan távoztak. A pályáktól kezdve a kiszolgáláson keresztül az ételeken át a hotelig mindennel maximálisan megelégedtek. Óriási megtiszteltetés, hogy hazai pályán játszhattunk a Trabzonsporral és nem vallottunk szégyent. Sőt, sokáig vezettünk is!

– A nyári szezon egyik legizgalmasabb eleme az átigazolási időszak. Kialakult a végleges keret, vagy várható még erősítés?

– A csapat magját sikerült egyben tartani, de minimális vérfrissítésre azért szükség volt. Jött erősítés minden fronton. Sikerült igazolnunk az NB I.-ből, visszatérővel is erősödtünk, illetve olyan fiatalokkal, akik meggyőző teljesítményt nyújtottak a felkészülés során. Azt szoktam mondani, hogy egy keret soha nincs kész, mindig lehet alakítani.

– Az elmúlt években stabil élcsapattá nőtte ki magát az együttes az NB II-ben, ezt bizonyítja a sorozatban három negyedik hely. Két lépcsőfok azonban még hiányzik az álom beteljesüléséhez. Mi kell az előrelépéshez?

– Ha tudnám, akkor már előrébb tartanánk... Nüanszokon múlik minden mérkőzés. Évről évre ott vagyunk az élmezőnyben a végelszámolásnál, tehát jó úton haladunk. Bátor támadójátékra és stabil védekezésre mindenképp szükségünk lesz, ahogyan a szerencsére is. Ez nem jön magától, meg kell érte dolgozni. Azon leszünk, hogy minden összeálljon a végén.

– Milyen céllal vág neki a csapat a következő idénynek?

– Nagyon szeretnénk már feljutni az első osztályba! Ezt kimondani könnyű, ugyanakkor a teherrel együtt játszani nehéz. Ismerjük a szurkolók elvárásait, de látni kell, hogy az NB II. az egyik legkiegyenlítettebb bajnokság, amelyben bárki legyőzhet bárkit. Ezért sokszor óvatosan fogalmazunk és próbálunk mindig csak a következő feladatra koncentrálni. Ha nagyon távolra nézel, könnyen elbukhatsz az előtted lévő akadályban. A mottónk: mindig a következő mérkőzés a legfontosabb.

– A következő mérkőzés pedig vasárnap Tatabányán esedékes. Mire számít az újonc otthonában?

– Biztosan nem vár ránk egyszerű feladat, hiszen egy bajnokcsapatról beszélünk, amely veszítenivaló nélkül játszhat. Tíz év után tér vissza a Tatabánya az NB II-es mezőnybe, így nagy motivációval várhatja az összecsapást. Csakúgy mint mi, hiszen tudjuk, mik a céljaink és szeretnénk az első lépést már vasárnap megtenni efelé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában