Helyi sport

2024.07.26. 12:10

Újabb két Eb-cím párosban Bácsi Bernáttól

Az egyéniben szerzett aranyérem után párosban és vegyes párosban is Európa-bajnok lett az ATSK Szeged csontvelőtranszplantált asztaliteniszezője.

Bácsi Bernát három Eb-címet nyert Portugáliában.

Fotó: Magyar Szervátültetettek Szövetsége

Az egyéniben szerzett Európa-bajnoki címet követően két újabb aranyérmet nyert a Portugáliában zajló, Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságán az ATSK Szeged aszaliteniszezője, Bácsi Bernát.

A kétszeres csontvelőtranszplantált sportoló Szendi Jánossal alkotott párosa is a legjobbnak bizonyult. A duó tavaly az Ausztráliában megrendezett Szervátültetettek Világjátékán világbajnoki címet szerzett, ezzel pedig elnyerte a 66. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán az Év fogyatékos sportcsapata címet.

Bácsi Bernát vegyespárosban Jakucs Edinával közösen indult, és újabb aranyérmet nyert, hiszen duójuk Európa-bajnoki címet szerzett a vegyespárosok között.

A portugáliai eseményen korábban az ATSK Szegedből Szenti Erika élete első nemzetközi versenyén ezüstérmet nyert az egyéni versenyszámban, míg a 72 éves szentesi úszó, Pengő László négy arany-, valamint egy ezüstérmet nyert. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában