3 év után távozik

2024.06.21. 14:28

A szegedi kézilabdázó leigazolását bejelentette új klubja

Igaznak bizonyultak a zuhanyhíradóban korábban szárnyra kelt hírek, miszerint Miguel Martins a dán Aalborgba igazol az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatától. A portugál irányító kétéves szerződést kötött új csapatával, amelyben a 9-es mezt viseli majd.

Becsei Dávid

Miguel Martins három év után távozik Szegedről.

Fotó: Karnok Csaba

Lazar Kukics és Janus Smárason lesz az OTP Bank-Pick Szeged két irányítója a 2024–2025-ös szezonban, így az már korábban eldőlt, hogy Dean Bombac és Miguel Martins távozik a Tisza-parti klubtól. Előbbi érkezését az NB I.-ben feljutott Győr már bejelentette, ma délután pedig az Aalborg is bemutatta Martinst.

A 26 éves portugál irányítónak mozgalmas napjai vannak, hiszen az elmúlt időszakban a szezon végeztével strandkézilabdázónak állt. Az EHF Beach Handball Touron a mezőny legértékesebb játékosának választották meg.

– Amikor az Aalborg megkeresett, nem aggódtam a folytatás miatt. Büszke vagyok rá, hogy csatlakozhatok ahhoz a klubhoz, amely az elmúlt négy idényben kétszer is eljutott a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe. Remélem, hogy ezt a következő szezonban megismételjük. Izgalmas lesz Maik Machulla vezetőedzővel együtt dolgozni, aki egy olyan szakember, akit nagyon tisztelek. Alig várom, hogy felfedezzem a várost, találkozzak az új csapattársaimmal és a rengeteg dán szurkolóval – nyilatkozta az aalborgi bejelentés kapcsán a 105-szörös portugál válogatott Martins,

Az Aalborg a 2023–2024-es szezonban megnyerte a dán bajnokságot, valamint bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol a Barcelona végül legyőzte 31–30-ra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában