Az elfogadható tavasz sem volt elég

2024.05.20. 10:51

Elbúcsúznak az NB III.-tól

A labdarúgó NB III. Délkeleti csoportjának 29. fordulójában Szolnokon szerepelt a Szeged-Csanád GA II., amely 2–1-es vereséget szenvedett, így a pályán elért eredmények alapján elbúcsúzik a harmadosztálytól.

Mádi József

Doncsecz Levente (balról) 11-esből még egyenlített Szolnokon.

Fotó: Gémes Sándor

A Kecskemét II. Füzesgyarmat elleni 7–0-s sikere után egyetlen esélye maradt a bentmaradási remények életben tartására a Szeged-Csanád GA II. együttesének az NB III. Délkeleti csoportjában, mégpedig ha legyőzi idegenben a Szolnokot a bajnokság 29., utolsó előtti fordulójában.

A mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést a 11. percben Annus Árpád révén, ám a szegediek gyorsan tudtak reagálni a kapott gólra, és a 22. percben Doncsecz Levente 11-esből elért találatával egyenlítettek. 

A szünet előtt megint előnybe került a Szolnok, amikor Pelles Patrik értékesített szintén egy büntetőt. A folytatásban hiába tett meg mindent az egyenlítésért a Szeged-Csanád GA II., ez nem jött össze, sőt a 64. percben emberhátárnyba is kerültek, mivel Bakó Lászlót kiállította a játékvezető, így a végén a hazaiak örülhettek a három pontnak.

Ez a vereség azt jelenti, hogy a pályán elért eredmények alapján elbúcsúzik a csapat a harmadosztálytól, hiszen már behozhatatlan a hátránya (hat pont) a Szeged-Csanád GA II. együttesének a 13. helyezett Pénzügyőrrel szemben, így arra sincs esélye, hogy benne legyen a négy NB III.-as csoport egyik legjobb 13. helyezettje között.

Bilics Igor: – Sajnos ezen a találkozón nem sikerült megmutatnunk az utolsó pár mérkőzésünk formáját, mindez főleg az első félidőre volt igaz, amikor nagyon sok hibával játszottunk. A második játékrészben már jobban futballoztunk, kialakítottunk pár helyzetet is, amelyekből a jövőben sokkal többet kellene ki hoznunk.

Szolnok–Szeged-Csanád GA II. 2–1 (2–1)
Labdarúgó NB III., Délkeleti csoport, 29. forduló. Szolnok, 400 néző. Vezette: Hartung Vilmos (Molnár Alex, Szabó Laura).
Szolnok: Csáki – Sitku (Demeter, 60.), Iván M. (Dudok, 86.), Lengyel B., Annus (Barna V., 70.), Pelles P., Kardos, Dósa (Kató, 70.), Antal G. (Bakti, 86.), Szabó R., Kópis. Vezetőedző: Horváth Csaba.
Szeged-Csanád GA II.: Onódi – Burai, Berta, Benyó (Dudás B., 61.), Sándor M., Maronyai (Milencovici, 86.), Doncsecz (Fábiánkovits,  86.), Vladul, Bakó L., Gyuga, Pataki Z. Vezetőedző: Bilics Igor.
Gólszerzők: Annus (11.), Pelles P. (42., 11-esből), ill. Doncsecz (22., 11-esből). 
Kiállítva: Bakó L. (64.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában