Lengyelországot fogadják

2023.09.19. 16:04

11 év után ismét Szegeden játszik a magyar férfi kézilabda-válogatott

2012 júliusában még Tunézia ellen nyert Magyarország 29–25-re nagyjából 2500 néző előtt az újszegedi sportcsarnokban. November 4-én 16.30-tól Lengyelország lesz az ellenfelük Bánhidi Bencééknek a Tisza-parti városban. Akár mindkét oldalon lehet Pick-játékos, ha meghívót kap a lengyel csapatba a jobbátlövő Szymon Dzialakiewicz.

Becsei Dávid

Szegeden gyakorolhatnak Bodóék a válogatottal a németországi Európa-bajnokság előtt, amelyet 2024. januárjában rendeznek.

Fotó: Török Attila/MW

Hosszú idő után tér vissza Szegedre a magyar férfi kézilabda-válogatott. 2012-ben Bahrein és Tunézia ellen is az újszegedi sportcsarnokban gyakoroltak Mocsai Lajos szövetségi kapitány tanítványai a londoni olimpiai előtt. Hivatalos közlés arról még nincs, hogy a Pick Arénában rendezik-e a lengyelek elleni találkozót, de meglepő lenne, ha a sikeres 2022-es Európa-bajnoki rendezés után visszatérne a csúcskézilabda Újszegedre. November 4-én Szegeden, 5-én pedig Békéscsabán gyakorol egymás ellen Magyarország és Lengyelország.

– Nyár óta immár főállású szövetségi kapitányként Magyarországon élek, járom a bajnoki mérkőzéseket és nézem a csapatokat, és a válogatott kerettagok kapcsán számos jó teljesítményt látok. 2024 kiemelkedően fontos év lesz számunkra, amely januárban a németországi Európa-bajnoksággal indul, nehéz csoportból kell megcéloznunk a továbbjutást, Izland, Szerbia és Montenegró ellen. Tavasszal olimpiai selejtezőn szerepelünk, egyelőre még a helyszínt és az ellenfeleket sem ismerjük, de nagyon szeretnénk kijutni Párizsba! Szeptember végén a kluboknak köszönhetően együtt tudunk tölteni egy kis időt, ám mivel ez nem hivatalos válogatott időszak, a külföldön szereplők nélkül. Főként a mérésekre, a fizikai paraméterek felmérésére és fejlesztésére koncentrálunk majd, hiszen a kondíció nagyon fontos a jó szereplés szempontjából. Ezt követően október végén találkozunk majd újra, és a közvetlen Eb-felkészülés megkezdése előtt Szegeden és Békéscsabán játszunk felkészülési találkozókat a lengyel válogatott ellen – nyilatkozta a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) hivatalos honlapján Chema Rodríguez, a férfiválogatott szövetségi kapitánya.

A magyar válogatott kerete a szeptember 29-október 1-i összetartásra:

Kapusok: Mikler Roland (OTP Bank-Pick Szeged), Székely Márton (MOL Tatabánya KC), Andó Arián (Balatonfüredi KSE. Jobbszélsők: Rodríguez Pedro (MOL Tatabánya KC), Krakovszki Zsolt (HSA NEKA), Imre Bence (FTC-Green Collect). Jobbátlövők: Ancsin Gábor (MOL Tatabánya KC), Ónodi-Jánoskúti Máté (FTC-Green Collect). Irányítók: Lékai Máté (FTC-Green Collect), Juhász Ádám (MOL Tatabánya KC), Győri Mátyás (MOL Tatabánya KC). Beállók: Bánhidi Bence (OTP Bank-Pick Szeged), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC), Szűcs Bence (Balatonfüredi KSE). Balátlövők: Bodó Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged). Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Krakovszki Bence (MOL Tatabánya KC), Molnár Robin (HSA NEKA). 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában