Bartók svájci bajnok lett

2023.06.11. 17:03

Korábbi Pick Szeged-játékost választottak Franciaország legjobb edzőjének

Becsei Dávid

Danijel Andjelkovics 2004 és 2010 között játszott a Pick Szeged mezében.

Forrás: Délmagyarország/Archív

Június második hétvégéjén minden férfi kézilabda-bajnokság befejeződött, amelyben még nem avattak bajnokot. Németországban a THW Kiel zárt az élen, míg Svájcban az a Kadetten Schaffhausen, amelynek jobbátlövője a szegedi születésű Bartók Donát, irányítója pedig a korábbi Tisza-parti közönségkedvenc, Joan Canellas. 2023-ban sorozatban harmadszor ünnepelhettek bajnoki címet Bartókék. 

A francia bajnokság a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjére készülő Paris Saint Germain sikerével fejeződött be. A Montpellier lett az ezüstérmes, míg a dobogó alsó fokára a Nantes ért fel. 

A hatodik, nemzetközi indulást már éppen nem érő pozíciójában az a Fenix Toulouse zárt, amelynek a vezetőedzője a szerb Danijel Andjelkovics.

A 44 éves szakember játékosként 2004 és 2010 között a Pick Szegedet erősítette, majd 2016-os visszavonulásáig a Toulouse-ban kézilabdázott. A Professzor becenevű irányító immár a kispadról tör sikerekre, második idényét töltötte idén vezetőedzőként. A 2022–2023-as szezonban a Francia Kézilabda-szövetség Andjelkovicsot választotta meg a férfi első osztály legjobb trénerének. Vezetésével a Toulouse legyőzte a Nantes-ot és a Montpellier-t is otthon, míg a PSG-vel szemben nagy csatában mindössze egy góllal maradt alul. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában