A Mosonmagyaróvár vezetett, ám Bíró Bence a hajrában kiegyenlített

2023.04.09. 18:03

Egy pontot megmentett a Szeged-Csanád GA

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában nem szakadt meg a Szeged-Csanád GA veretlenségi sorozata, amely immár öt meccses, hiszen Mosonmagyaróváron 1–1-es döntetlent játszott.

Mádi József

Géresi Krisztián csereként is tett a szegedi pontszerzésért Mosonmagyaróváron.

Fotó: Gémes Sándor

Az ötödik percben előbb a hazaiak szabadrúgását védte biztosan Takács János, majd az ellentámadás után Prosser Dániel emelt kapura, a gólvonal előtt Rácz Balázs érkezett, a kapu a kifutó kapus miatt üres volt, ám a szegedi fiatal rosszul találta el a labdát, amelyet a védők kivágtak.

A 17. percben jött az első szegedi hidegzuhany: megsérült Temesvári Attila, akit le is kellett cserélni.

Ezek után főleg a küzdelem dominált, egyetlen lehetőségként szöglet után Debreceni András fejelt kapura, Takács J. megint magabiztos volt. Rácz Balázsnak akadt még egy olyan helyzete, amikor ide-oda pattogott a labda a lábánál, végül mentettek a mosonmagyaróváriak.

A második szegedi hidegzuhany a második félidő legelején érkezett, amikor a 48. percben szegedi szöglet után kijött a Mosonmagyaróvár, Illés Dávid egyedül a vendég 16-osig vezette a labdát, és ballal kilőtte a jobb alsó sarkot, 1–0. 

A hazai alakulat rendkívül masszívan és határozottan védekezett, emellett jó százalékban nyerte meg a fejpárbajait, a kontrái pedig veszélyesek voltak. Az is Supka Attila csapatát segítette, hogy a szegediek támadójátéka rendkívül gyenge volt. A csereként beállt Géresi Krisztián hozott egy kis színt a játékba, rögtön lövéssel kezdett, ám a kapus ekkor védett, a 88. percben viszont nem tudott, amikor Kővári Róbert remek előretörése után Bíró Bence közelről lőtt a bal alsóba, 1–1.

Mosonmagyaróvár–Szeged-Csanád GA 1–1 (0–0)

Labdarúgó Merkantil Bank liga NB II., 30. forduló. Mosonmagyaróvár, 500 néző. Vezette: Bana Gergely (Rózsa Dávid, Ring Kevin).

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita, Papp Sz., Debreceni A., Deák I. – Vukasovics, Végh B., Sajbán M. (Nagy K., a szünetben) – Puhtjetev (Tifán-Péter, 68.), Illés D. (Szarka D., 73.) – Mayer Á. (Nagy Z., 39.). Vezetőedző: Supka Attila.

Szeged-Csanád GA: Takács J. – Könczey, Temesvári (Kővári, 17.), Szilágyi Z., Tóth B. – Simon Á. (Farkas A., 69.), Szakály D. – Prosser (Haruna, 69.), Rácz B. (Rédling, 69.), Kundrák (Géresi, 79.) – Bíró B. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Gólszerzők: Illés D. (48.), ill. Bíró B. (88.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában