A vb címvédője következik

2021.06.19. 10:52

Szombaton 15 órától a francia válogatottat fogadja a magyar csapat a puskásban

Második budapesti csoportmeccsét játssza ma a Puskás Arénában a magyar labdarúgó-válogatott, amelyre a világ egyik legjobb csapata, a torna esélyesének számító Franciaország vár.

Vajgely Pál

Csúszni-mászni kell ma is! A franciák ellen nem hibázhat hátul a magyar válogatott. Fotó: szabó miklós, mw

Fotó: Szabó Miklós

Kylian Mbappé, Karim Benzema, N’Golo Kanté. Félelmetesen erős hármas, és a névsort még bőven lehetne folytatni. Nem túlzás azt állítani, a magyar válogatott az Európa-bajnokság legerősebb keretével találkozik a ma 15 órakor kezdődő mérkőzésen.Franciaország ellen a tökéletes meccs is kevés lehet, Mbappé gyorsaságával felvenni a versenyt a világ legtöbb védőjének is ritkán sikerült, a Pogba, Kanté kettősön átmenni pedig szintén egy embert próbáló feladat – a védelem pedig szintén nem kis nevű futballistákból áll. Jól látszott ez kedden, a francia–német mérkőzésen, ahol a Nationalelf helyzetet sem igazán tudott kialakítani a regnáló világbajnokkal szemben.

– Ha az ő csapatuk 900 millió eurót ér, a mienk hatvanat, akkor ez a különbség várhatóan látszódik majd a pályán, de arra kell törekednünk, minél több teret nyerjünk. Hasonló lehet a felállásunk, mint a portugálok ellen, nem hiszem, hogy túl sok változást eszközölhetnénk. Nehéz megmondani, mit várhatok Franciaországtól, hiszen tudjuk, legalább húsz világklasszisuk van és hosszú távra terveznek, elképzelhető, hogy pihentetni fognak néhány játékost. Mi nem lehetünk fáradtak, mert még csak egy meccset játszottunk. Teljesen fittnek kell lennünk, nincs olyan, hogy fáradtság – mondta Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a mai mérkőzést megelőzően.

Az biztos, ha a magyar csapat hasonlóan a keddi meccshez, szívét, lelkét kiteszi a pályára, akkor bármi is legyen a vége, a közönség hálás lesz érte. Futball- ünnep várható ma is Budapesten, hiszen a Puskás Arénába ezúttal is eladtak minden jegyet.

Csoportunk másik meccsén 18 órától Münchenben Portugália és Németország játszik majd.

Csúszni-mászni kell ma is! A franciák ellen nem hibázhat hátul a magyar válogatott.
Fotó: Szabó Miklós, mw

Ezt várja Csányi Diána

A magyar válogatott második csoportmeccse előtt az előző szezonban az MTK Budapestben futballozó Csányi Diánát, a magyar válogatott sándorfalvi származású játékosát kérdeztük. – Teljesen más meccset várok, mint a portugálok ellen, mert szerintem a franciák egyéniségek terén erősebbek, mint keddi ellenfelünk. Sokkal nehezebb meccs lesz, de ha ugyanígy, egységesen tud védekezni a magyar csapat, akkor el lehet érni egy jó eredményt. A meccset itthon nézem majd, hiszen családi, ballagási ebédünk lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában