Jó italok jó társaságban

2 órája

Máris kinőtte a település kereteit Algyő saját borfesztiválja – galériával

Borfesztivált rendeztek a hétvégén Algyőn. A családias hangulatú rendezvényen hét borászat mutatkozott be, a színpadon főleg helyi kötődésű zenészek gondoskodtak a jó hangulatról.

Timár Kriszta

A tavalyi nagysikerű program után idén is megrendezte Algyő saját borfesztiválját. Pénteken és szombaton a Főtéren hét borászat nedűit kóstolhatták az érdeklődők.

borfesztivál, Algyő
Hét borászat boraiból válogathattak az algyőiek a borfesztiválon.
Fotó: Karnok Csaba

– Tavaly még csak négy borászatunk volt, de most már minden borrégió képviselteti magát. Bővítettük a kínálatot ginnel, pálinkával is, és ami talán a legfontosabb, hogy az előző év szemétmennyiségét drasztikusan visszaszorítottuk azzal, hogy saját üvegpoharat gyártattunk és a vendégek abból isznak – mesélte Kovács László, a Gyevikult Nonprofit Kft. vezetője, aki azt is büszkén kiemelte, hogy már Szegedről és a környező településekről is érkeztek ide vendégek. 

Az árak egyébként kedvezőbbek voltak Algyőn, mint a szegedi borfesztiválokon, a zenei programokat pedig úgy állították össze, hogy minden fellépőnek legyen vármegyei, sőt sok esetben algyői kötődése. A színpadon felléphettek kezdő helyi tehetségek is.

 – Évek óta dolgozunk az algyői identitás erősítésén. Éppen ilyen programokkal lehet a lakosokat helyben tartani. A főterünkön jó borokat inni, jó zenéket hallgatni és beszélgetni. Ez a legerősebb közösségépítés – fogalmazott Molnár Áron polgármester. Véleményével pedig a vendégek is egyetértettek.

– Jól érezzük magunkat. Jók a borok és még az idővel is szerencsénk van – koccintottak a napsütésben a Borbarátok klubjának tagjai. Antal János és Horváth György azt is elárulták, miért hasznos egy ilyen rendezvény a baráti társaságoknak. – Ilyenkor őszintébb az ember, így másképpen beszélgetünk – nevettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában