Szegedi hírek

10 órája

Kötetbemutató Baumhorn Lipót munkásságáról

Oszkó Ágnes művészettörténész mutatja be Baumhorn Lipót munkásságát összefoglaló monográfiáját a Szegedi Dóm Látogatóközpontban.

Delmagyar.hu

Az építészek világnapja alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia Szegedi Regionális Munkacsoportja meghívására Oszkó Ágnes művészettörténész, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ tudományos referense mutatja be Baumhorn Lipót munkásságáról készült monográfiáját október 4-én 16 órától a Szegedi Dóm Látogatóközpontban. Baumhorn a zsinagógaspecialisták legtermékenyebb képviselője volt Európában. 26 zsinagógát tervezett a történelmi Magyarország területén, amelyek közül 22 fel is épült. A századforduló csúcsműve Szeged neológ zsinagógája volt, amelynek épületornamentikája sokrétű szimbolizmust rejt. Világi épületeivel együtt életműve csaknem kilencven alkotásból áll, a főváros mellett Szegeden, Temesváron és Újvidéken székházak, lakó- és bérpaloták fűződnek nevéhez.  

Baumhorn Lipót, kötetbemutató, Szeged
A kötetet a Szegedi Dóm Látogatóközpontban mutatják be. Fotó: DM 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában