Inspiráló fényképek

2 órája

Az év madárfotósa vándorkiállítás Csongrádra érkezik

Díjnyertes alkotások érkeznek Csongrádra. Az év madárfotósa vándorkiállítás csak rövid ideig látogatható majd a helyi galériában.

Tábori Szilvia

A madarak életének különleges pillanatait bemutató vándorkiállítás még 2012-ben indult. Magyarországon azóta is ez az egyetlen olyan évente meghirdetett nemzetközi fotópályázat, amelyben a madarak a főszereplők. Az elismert természetfotós és madarász szakemberekből álló szakértő zsűri ezúttal több mint mint 2500 beérkezett alkotásból választotta ki a díjnyertes alkotásokat. A kiállított fotók szerzői ismert hazai és külföldi madár és természetfotósok mellett madarászok, valamint hobbi fotósok. A szervezők úgy vélik, hogy a fényképek inspirálnak és cselekvésre ösztönöznek, hogy mi magunk is tegyünk közvetlen környezetünket és bolygónk védelméért. 

az év madárfotósa, kiállítás, birdo
Daróczi Csaba: Az olasz. Fotó: Birdo

Az év madárfotósa 2023 vándorkiállítás hamarosan Csongrádra is megérkezik: október 28-án, hétfőn 17 órakor nyílik meg a Csongrád Galériában. 

A fődíjat, Az év madárfotósa 2023 címet Daróczi Csaba nyerte, Az év madárfotója 2023 díjat Horváth Tibor – Szerelem a tavon című képének ítélték. Az év ifjú madárfotósa 2023 elismerést pedig Koncz-Bisztricz Tamás kapta. A fiatal természetfotós nyitja meg a november 9-ig látogatható csongrádi tárlatot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában