Adventi koncert

2 órája

Rákász Gergely visszatér a vásárhelyi Református Ótemplomba

Rákász Gergely Tél című koncertjével azt a nyugalmat és egyszerűséget hozza majd el Hódmezővásárhelyre, amelyből ajándékoznunk illene magunknak és szeretteinknek ebben a túlhajszolt világban.

Tábori Szilvia

Tél című koncertjével indul adventi turnéra majd Magyarország egyik legismertebb és legnépszerűbb koncertorgonistája, Rákász Gergely, aki december 4-én, szerdán 18 órától lép fel ismét a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomban. 

Rákász Gergely, orgona, templom
Rákász Gergely koncertorgonista újra visszatér Hódmezővásárhelyre.

Az orgonaest címadása Vivalditól származik, akinek hófödte tájakat idéző dallamain túl Bach Pásztorjátékával a hangszerek királynőjének hangja átvezeti a hallgatóságot az ünnepi várakozásba, eljutva egészen a karácsony csillogásáig. Éppen azt a nyugalmat és egyszerűséget hozza el, amelyből ajándékoznunk illene magunknak és szeretteinknek ebben a túlhajszolt világban.

Érkezik a 150 éve született nagyszerű angol szerző Gustav Holst zenéje is, amely a Csillagok háborúját és a Gladiátort ihlette. Naprendszerünk bolygói közül megszólal a római főisten – Jupiter – az égi férfi és a vezérlő csillagunk, a szerelem és szépség istennője – az égi nő – Vénusz. Kettősük a teremtett világ két arcát mutatja, amely mindannyiunkban jelen van, és Rákász Gergely újonnan megjelent lemezének két siker darabja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában