Színes programsorozattal készülnek Szegeden az Országos Könyvtári Napokra

A négy őselem tematikája köré szervezték idén az Országos Könyvtári Napok programjait, amely Szegeden három héten keresztül kínál programokat.

Delmagyar.hu

Szeptember 30-ától október 22-éig tartanak az Országos Könyvtári Napok programjai idén a Somogyi-könyvtárban. A négy őselem tematikája köré szervezett országos programsorozat szegedi eseményei között lesz irodalmi beszélgetés, zenés felolvasóest, képzőművészeti kiállítás és filmvetítés. 

könyvtári napok, somogyi-könyvtár, könyvklub
Timár Kriszta kollégánk könyvklubjában Rényi Ádámot látja vendégül a rendezvénysorozat keretében. Fotó: Török János

A rendezvénysorozat első meghívottja Bauer Barbara író lesz, akinek Vörös posztó című regénye a könyvtár 23. leggyakrabban kikölcsönzött kötete volt idén szeptemberéig, legújabb, Egy estély a kastélyban című regénye pedig a napokban jelenik meg a könyvesboltokban. Október 4-én Szécsi Noémi EU Irodalmi díjas író Régen minden lánynak jutott férj című könyvét mutatják be, október 15-én pedig lapunk újságírója, Timár Kriszta Rényi Ádámot látja vendégül könyvklubjában, ahol a szerző novellásköteteiről beszélgetnek.

A hagyományos író-olvasó találkozók mellett "fúziós könyvbemutatókra" is számíthatnak az érdeklődők: míg Csontos Márta huszadik kötetének bemutatója gitárzenével egészül ki, addig Lanczkor Gábor József Attila-díjas költő, író klasszikus felolvasóestjén Nagy Gerda orgonaművész ül a könyvtár fekete zongorája elé. A rendezvények hátterét adja majd Varga Zoltán Zsolt szoborkiállítása is, aki írókról és költőkről mintázott portrészobrait hozza Szegedre.

A Tiszatáj Könyvek sorozatában megjelenő újdonságok közül két kötetet is bemutatnak: a Bárka folyóirat szerkesztője, Kiss László Mi kell a boldogsághoz című novelláskönyvét, valamint Jenei Gyula, az Eső irodalmi lap főszerkesztője legújabb, Isteni műhiba című verseskötetét ismerhetik meg az érdeklődők.

Október 14-én a Szegedi Nemzeti Színház művészei adnak elő a könyvtár Zenei album – Az operett gyöngyszemei című rendezvényén, október 16-án pedig a Cser Kiadó gondozásában megjelent sikerkönyv, a Bestiárium Hungaricum gyűjteménye lesz látható. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában