Helyi kultúra

2024.08.22. 16:00

Európai népek fesztiválja Balástyán

Imre Péter Géza

Az Európai Népek II. Balástyai Fesztiválját pénteken 18 órától rendezi meg a község sportcsarnokában a helyi önkormányzat, a Cuháré Kulturális Közhasznú Egyesület és a Nemzetközi Megyejáró Fesztivál.

A program Ujvári László polgármester és Farkas Sándor országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes köszöntőjével kezdődik, utána jönnek a szereplők. Lengyelországot a szemudi fúvószenekar és a Chabówkából érkező Majeranki Gyermek Néptáncegyüttes képviseli, Bulgáriából, Várnából a Rodina Néptáncegyüttes, a spanyolországi Cabeza del Bueyből a Barbuquejo Néptáncegyüttes vendégeskedik Balástyán. A honi színeket a Bábabokra Néptáncegyüttes és a csólyospálosi táncosok képviselik, fellép még a Kisteleki Citerazenekar, míg az estét a Czirok Zoltán vezette id. Vándor Rudolf Fúvószenekar koncertje zárja – tudtuk meg a polgármestertől. A szereplők 20-20 perces műsort adnak.

– Korábban településünkön nyári közösségi programok nem igazán voltak. Néhány éve civil kezdeményezésre gasztronómia esemény, a zsírégető kerti parti indult útjára, amit idén is sikeresen megrendeztünk. Tavaly először kulturális, népzenei és táncos programnak lehettünk a házigazdái, a fellépők gyönyörű műsort adtak és úgy gondolom, az idei minősége is garantált. Bízom benne, sokan leszünk a sportcsarnokban és együtt élvezhetjük a kapott kulturális ajándékot – mondta Ujvári László. Hozzátette: reméli, hagyományt teremtenek és jövőre is megtarthatják a rendezvényt. – Rajtunk nem fog múlni – jegyezte meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában