A főzőversenyen a szegváriak megmutatták, milyen is a jó csirkés tarhonya

2024.07.07. 14:00

Tófesztivál sárkányhajóval, csibészelő kutyákkal és Szandival - Videó, Galéria

Idén már tizenötödik alkalommal rendezték meg Szegváron a Tófesztivált. A Kórógy-tónál jobb helyszínt a kulturális és szórakoztató programokra nem is találhattak volna. A Tófesztivál sokakat vonzott a szombaton az élővíz partjára.

Kovács Erika

A Tófesztivál négylábú sztárjai, a szentesi kutyák is nagy sikert arattak. Fotó: Kovács Erika

Idén már tizenötödik alkalommal rendezték meg Szegváron a Tófesztivált. A Kórógy-tónál jobb helyszínt a kulturális és szórakoztató programokra nem is találhattak volna. A Tófesztivál sokakat vonzott a szombaton az élővíz partjára. 

A Tófesztiválon sárkányhajózni is lehetett Fotó: Kovács Erika 

Napelemes kiülők a Kórógy-tó partján

Szegvár központját díszíti a Kórógy-tó, a Tófesztivál helyszíne. A régi öregek elmesélése szerint három forrás táplálta a tavat. Leírásokban és szájhagyomány útján is fennmaradt, hogy a falusi emberek sokszor fürödtek a tóban, aminek a vize sárgára színezte a lábukat. Ez arra utal, hogy a forrásvíz igencsak jódos lehetett. Napjainkban igen kedvelt családi pihenőhellyé vált a Kórógy-tó. Szépen kiépítették a környezetét. Kiülőket helyeztek ki, amiket napelemekkel világítanak meg az esti órákban, illetve asztalokat, padokat helyeztek ki, ahol nagyobb baráti-családi összejöveteleket is lehet szervezni. Mosdót is építettek.

Tófesztivál főzőversennyel

– A tófesztivált 2019-ben újítottuk meg. Akkor indítottuk útjára a főzőversenyünket is, ami egyre népszerűbb a szegváriak körében. Minden évben csirkés tarhonyát főzünk, aminek annyiféle változata van, ahányan részt vesznek rajta – mondta Pöszmet Zsolt önkormányzati képviselő, a program főszervezője. Idén 21 csapat főzött. A csapatok fantáziája határtalan. Az egyik versenyműből például már csak a bab hiányzott és akkor tökéletes babgulyás lett volna belőle. Egy másik tarhonyás csirkét pedig a lasagne ihlette, akár újragondolt olasz tésztaétel is lehetett volna.

Maksa Zoltán poénokkal fűszerezte meg a napot

A főzés mellett igazi programkavalkád is várta a Tófesztivál résztvevőit – tudtuk meg az önkormányzati képviselőtől. Nagy sikert aratott a sárkányhajózás. A gyermekeket ugrálóvárral, gladiátorjátékkal és arcfestéssel várták. A szentesi Wikfild K9 Egyesület kutyás bemutatóval szórakoztatta az érdeklődőket. A Szabó Csilla Band gyermekkoncertet adott. Fellépett a népszerű humorista, Maksa Zoltán is. Késő délután a FUVI BAND zenekar pörgette fel a hangulatot, este pedig a program sztárvendégéé, Szandié volt a színpad, majd Katapult DJ ÉS Peter Kerick gondoskodnak a jó zenékről késő éjszakáig.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában