Helyi kultúra

2024.07.01. 16:42

Ajándékozással indult a lelei művésztábor

Maroslelén is várják a fiatalokat a szünidőben nyári táborok. Amelyik ma kezdődött, különösen emlékezetes pillanatokkal indult: a makói Hétköznapi Hősnők Alapítvány jóvoltából egy helybeli alkotó – aki mozgáskorlátozott és siketnéma is, de évek óta csodálatos képeket fest – a munkához szükséges eszközöket kapott ajándékba.

Szabó Imre

A Makóról érkezett adomány nagy örömet okozott Maroslelén. Fotó: Szabó Imre

Többek között így válnak újra értékké a hozzánk került adományok 

– mondta a Délmagyarországnak a makói Motyóbolt ötletgazdája, Borbás Ágnes annak kapcsán, hogy az adománybolt bevételeit nemes célra fordító Hétköznapi Hősnők Alapítvány jóvoltából hétfőn az alkotáshoz szükséges eszközöket küldtek egy helybeli fiatal művésznek. Ezeket a most indult képzőművészeti alkotótáborban adták át. 

alkotó
Fotó: Szabó Imre

Úgy gondoltuk, ezzel nemcsak örömet okozunk, de inspirációt is fog jelenteni a táborban részt vevő diákoknak 

– tette hozzá.

Annál is inkább, mivel a megajándékozott születése óta fogyatékkal él, kerekesszékes, ráadásul siketnéma. Ennek ellenére csodálatos képei vannak – kiállítása nem csak Maroslelén, de Hódmezővásárhelyen is volt már. Török Edit 2020 óta rajzol és fest; először szülőfalujában, a koronavírus-járványt követő első alkotói tárlat 19 résztvevőjének egyikeként mutatkozott be.

Egyszer, miután az otthoni tanulással végzett, elhatározta, hogy alkotni fog. Azóta nagyon komolyan csinálja, ez a mindene

 – árulta el édesanyja, Molnár Edit. A legszívesebben a természetet, a tengert, a Balatont festi. De az Eiffel-torony is megjelent az egyik képén. 

Amikor fest, a lelkében megélhet mindent, amire vágyik

 – tette hozzá a büszke édesanya.

 Majdnem ingyenesek
 

Maroslelén egy hete indultak az önkormányzat által szervezett nyári tematikus táborok. Drimba Tibor polgármestertől megtudtuk, ezek öt héten át, július 26-ig tartanak – rendeztek, illetve rendeznek zeneit, képzőművészetit, hon- és népismeretit és sporttábort is. A költségek jelentős részét a falu állja, kivéve a napi háromszori étkezését a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek azonban ez is ingyenes. A most indult táborban 20-an vannak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában