Helyi kultúra

2023.07.28. 11:45

József Attilával szelfizhetünk Makón

Új attrakcióval, egy különleges szelfiponttal bővült a makói József Attila Múzeumban a költő makói éveit bemutató kiállítás – tájékoztatta a Délmagyarországot az intézmény igazgatója, Szikszai Zsuzsanna.

Szabó Imre

Mint megírtuk, József Attila Makón ugyan csak három esztendőn át élt, de ez a három év – 1920-tól 1923-ig – meghatározó jelentőségű volt az életében. Itt ért költővé, itt jelent meg első verseskötete. A Maros-parti város ezért joggal büszke fogadott fiára, és ezt igyekszik is tudatosítani mindenkiben. Ezt a célt szolgálja az Emberek, magyarok: íme a költő! című interaktív kiállítás, amely márciusban nyílt meg. Mostani új elemének lényege, hogy az alulában egy szelfiautomatát helyeztek el, amelynek segítségével a látogatók József Attilával készíthetnek közös fényképet. Az igazgató elmondta, a kész fotót a gép igény szerint kinyomtatja, vagy digitális formában elküldi a megadott e-mail címre. Az automata használata rendkívül egyszerű.

 

A berendezés pénteken állt munkába. Elsőként a múzeum dolgozói próbálták ki, de hamar népszerű lett a látogatók körében is. Szikszai Zsuzsanna azt ígérte, a József Attila-tárlat elbontása után sem válnak meg a szelfiautomatától, további kiállítások kapcsán is használják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában