Helyi kultúra

2024.09.09. 18:26

Már indulás előtt telt házas több Mentorháló program is

Kilencből négy előadás már most, indulás előtt telt házas a Mentorháló őszi programsorozatában. Szegedre érkezik többek között Kepes András, Görög Ibolya, Geszti Péter és Dragomán György is.

Timár Kriszta

Szeptember közepétől töretlen népszerűséggel robog tovább a Mentorháló, amely 9 és fél éve gondoskodik a régió számára színvonalas programokról az IH Rendezvényközpontban. Az őszi szezonban 9 előadást tartanak, amik közül négy már az indulás előtt telt házas. Porkoláb Mihály főszervező úgy fogalmazott, nem indult még ilyen nagy érdeklődés mellett a programsorozat, de már a tavaszi szezonban is látható volt, milyen nagy a bizalom feléjük, hiszen átlagosan 450 fő volt kíváncsi az előadásokra és volt 3 telt ház is.

mentorháló
Jövő héten ismét beindul a Mentorháló előadássorozat Szegeden. Fotó: Timár Kriszta

Vannak olyan előadók, akik rendszeresen visszatérnek és mindig rengetegen kíváncsiak rájuk. Ilyen Kepes András, akivel nyílik az őszi szemeszter. Szeptember 16-án a túlvilágról mesél az íróként és televíziós műsorkészítőként is sikeres újságíró – természetesen a tőle megszokott, humoros formában, utazásain szerzett élményeit felhasználva. 

A másik örök telt házas kedvenc Görög Ibolya, aki november közepén arról beszél majd, hogyan lehet hitelesnek maradni 40 éves kor felett és hogyan nevelhetjük a fiatalokat. 

De itt lesz Geszti Péter is, aki a pozitív gondolkodás erejéről beszélget Szabó Éva pszichológussal és Schwab Richárd orvos-influenszer, aki mikrobiom egészségről  tart előadást. Erre a négy rendezvényre már nem lehet jegyet kapni, a többi ötre azonban még igen. 

Vendég lesz még Dragomán György is, aki a főzésről és evésről alkotott nézeteiről mesél majd legújabb könyve kapcsán. Jön Kiss Róbert Richard turisztikai újságíró, aki arról tart előadást, hogy látják a magyarokat a világban. Először hallható a Mentorhálóban Kenyeres András sport mentáltréner, aki azokról a mérgező szavakról beszél, amikkel az edző, szülő vagy tanár megbánthatja a gyermekeket – és ezt nem is veszi észre, mert az ő korában ezek még elfogadottak voltak. A szezont két decemberi előadás zárja: előbb Forgács Attila gasztropszichológus beszél a karácsonyi túlevésről, majd Kiss Eszter szegedi származású idegenvezető Itáliáról.

Jegyeket az IH Rendezvényközpontban vagy az online jegyértékesítési felületeken lehet vásárolni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában