Bagira és Nala, a mórahalmi Ezer Év Parkjának cicái

2024.06.13. 14:39

Négylábú kollégákkal bővült a stáb – Videó

Négylábú kollégákkal bővült a hivatalosan is kutyabarát mórahalmi Ezer Év Parkjának stábja. Két kiscicával gazdagodott a park. A bájos kis jószágoknak a látogatók adtak nevet.

Arany T. János

A látogatók adtak nevet a mórahalmi Ezer Év Parkja két új lakójának. Így lett a két cica Bagira és Nala. Fotó: Karnok Csaba

Az egyik látogató elbűvölve simogatta a mórahalmi Ezer Év Parkjának egyik új lakóját csütörtök délelőtt. A látogatók ezentúl két kiscicával is találkozhatnak a parkban. Fodor István, a mórahalmi Ezer Év Parkja szakmai vezetője, kurátora, múzeumpedagógusa elmondta, tavaly ősszel már befogadtak három macskát, de ők egyik nap nyomtalanul eltűntek. 

Nyilván valaki egy kicsit rásegített, nem tudom biztosan, de ezzel egy kis űr keletkezett a munkatársakban, ebben a két személyben, szóval úgy gondoltuk, kellene valamit kezdeni. Ekkor már sokan érdeklődtek, hogy jöhetnének-e hozzánk kutyával. Jöjjenek, hát mit fáj az nekünk? Semennyire. Akkor elindítottuk, hogy legyen ez hivatalos, így lettünk kutyabarát intézmény – idézte fel a park vezetője.

– A kolléganőnél otthon élnek elég jó szaporulati mutatóval rendelkező cicák, gondoltuk, tavasszal lehetne kicsikét bővíteni a stábot négylábú kollégákkal. Megszülettek az apróságok, eltelt pár hét és így kerültek hozzánk tavasz derekán – mutatta a körülbelül héthetes apróságokat. A park közönségét, látogatóit bevonva, azt találták ki, hogy a nyilvánosság segítségét kérik a névadásban.

– Csúnya szóval társadalmasítani szerettük volna a történetet. Sok ember szereti az állatokat, és így picit mindenki a magáénak érezheti a cicákat. A makettjeink sincsenek elkerítve, a beltéri, sokszor országosan, világszinten is egyedi kiállított tárgyak sincsenek elkerítve, a cicák se csak a mieink – magyarázta a szakember.

A közösségi oldalukon hozzászólásban, és hagyományos módon, levélben is érkeztek javaslatok, de volt, aki személyesen ment be a parkba, hogy megossza ötletét. A macskaneveket három kategóriába lehetett szétosztani. Voltak a hagyományos nevek: Mici, Cirmi, a történelmi vonatkozásúak: Sarolta, Gizella és az egzotikusak, például Hermész. Végül levélben érkezett a két győztes javaslat, így lett Bagira a fekete-fehér és Nala a cirmos cica.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában