Szegedi hírek

2024.06.02. 07:47

Gyereknappal nyitották meg a Lapost

Koós Kata

Fotó: Karnok Csaba

A megszokottnál két héttel korábban, szombaton hivatalosan is megnyitották a strandolók előtt a Lapos szabadstrandot. A szezonkezdést gyereknappal ünnepelték. Noha a digitális kijelző 25 Celsius-fokot mutatott délután kettő óra után nem sokkal, ráadásul a szél is feltámadt, és vitt szatyrot, törölközőt, molinót, ennek ellenére sokan – főképp a gyerekek – lelkesen ragadták meg a lehetőséget, hogy elvégezzék idei, első csobbanásukat a még meglehetősen hűvös folyóban. Az idei szezon legfőbb újdonsága, hogy a tavalyihoz képest dupla úszófelület áll a strandolók rendelkezésére a bójákon belül.

A gyerekeket a nyitónapon játékokkal és vidám attrakciókkal várták a szervezők. Ugrálóvárakban vezethették le fölös energiájukat, ingyenesen vehettek részt kézműves foglalkozásokon, készíttethettek arcfestést és csillámtetoválást, sőt azt is kipróbálhatták, hogy miként lehet óriás szappanbuborékot létrehozni. A nagyobbak a három pályán strandröplabda-versenyen mérethették meg magukat.

A színpadon műsort adott a Léghajó Meseszínház, a Péter & Pan Gitárduó, a Habakuk Zenekar és Kovács Andy.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában