Szegedi hírek

2023.10.17. 15:40

Szerelmi zűrzavarokról szól a Kisszínház decemberi premierdarabja

Zűrös viszonyokról szóló abszurd játékot mutatnak be december elsején a Kisszínházban. A két Korea újraegyesítésének első olvasópróbáját kedden tartották meg a teátrumban.

Timár Kriszta

Megtartották a decemberi kisszínházi bemutató első olvasópróbáját. Fotó: Karnok Csaba

A két Korea újraegyesítése című abszurd játék első olvasópróbáján a rendezői koncepcióval ismerkedtek a színészek és megtudták, mely szerepeket játszák majd. Barnák László főigazgató elöljáróban emlékeztetett, a szeptember eleji évadindítás óta 2 premieren és 5 darabfelújításon vannak túl. Új bemutatójukkal kapcsolatban pedig megjegyezte, a színészek számára olyan feladat lesz, amiben jól érzik majd magukat.

Tárnoki Márk rendező a kortárs francia darabról elmondta, 2013-ban mutatták be, egy évvel később pedig már játszották Budapesten is. 

Összesen 16 különböző jelenetből áll, az etűdökben számos alakban tűnik fel minden szereplő őrült helyzetekben. Ezeket a szálakat a szerelmi zűrzavarok kötik össze, így az egész darab arról szól, hogyan nem találkozik két ember amiatt, hogy mást gondolnak ugyanarról. Nincs szó benne tehát sem Koreáról, sem politikáról, hiszen személyes viszonyokat mutat be, de a fő motívum benne az, hogy ami összetartozna, az mégis két részre szakad  

– magyarázta. Hozzátette, a motelként kialakított tér, amely aztán hálószobaként, szanatóriumként és iskolaként is funkcionál, illetve a zene is azt szolgálja majd, hogy ezeket a szilánkokat összefogja.

A szerző, Joël Pommerat a francia színházi élet kiemelkedő alakja. Darabjait társulatával közösen, improvizációk alapján hozza létre. Ennek a kísérletező módszernek az egyik sikerdarabja A két Korea újraegyesítése, amelyben nyolc színészt, Ács Petrát, Borsos Beátát, Kárász Zénót, Poroszlay Kristófot, Rédei Rolandot, Sziládi Hajnát, Tánczos Adriennt és Vicei Zsoltot láthatja majd a közönség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában