Ösztöndíjat kapnak

2 órája

Tehetséges diákokat keres a Radnóti

Ötéves tehetséggondozó osztályt indít a következő tanévben is a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium. A nyolcadik osztályos tehetséges diákok pályázatait várják.

Jeszenszky Zoltán

December 9-ig jelentkezhetnek a kistelepüléseken élő, vagy hátrányos helyzetű nyolcadik osztályos diákok az Arany János Tehetséggondozó Programra. Szegeden – a hagyományokhoz igazodva – a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium indít egy 25 fős osztályt a tehetséges diákoknak. 

tehetséges diákok, tehetséggondozás, pályázat, kollégium, Arany János Tehetséggondozó Program, osztály
A 2025/26-os tanévben is indít osztályt az Arany János Tehetséggondozó Programban a tehetséges diákoknak a Radnóti-gimnázium. 
Fotó: Karnok Csaba

A tehetséges diákok ösztöndíjat is kaphatnak

Az ötéves program első, előkészítő évében a felvett diákok magas óraszámban tanulhatnak angol nyelvet és informatikát, majd a hagyományos gimnáziumi oktatás keretei között folytatják tanulmányaikat. Az oktatás délutánonként a kollégiumban folytatódik, ezért a programban résztvevők számára kötelező a kollégiumi elhelyezés. A diákoknak négyes tanulmányi átlag felett húsz- és negyvenezer forint közötti ösztöndíjat folyósítanak. A pályázóknak felvételizni kell: január 17-én egy elbeszélgetés vár rájuk, másnap, január 18-án pedig a központi írásbeli vizsga magyar nyelvből és matematikából. 

Az Arany János Tehetséggondozó Program iránt érdeklődők november 29-én és 30-án egy ingyenes nyílt hétvégén vehetnek részt a Radnóti-gimnáziumban, ahol a tanórákból kapnak ízelítőt, valamint a kollégiummal is megismerkedhetnek. Az Arany János Tehetséggondozó Program Szegeden sikeres, a 2024-ben végzett 23 fős osztályból tizennyolcan egyetemen, ketten felsőfokú szakképzésben folytatták tanulmányaikat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában