Koszorú és kereszt

2 órája

Arany fokozatot kapott Somogyi Lajos

A polgárőrség érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként a Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozata kitüntetésben részesítették Somogyi Lajost, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet tagját.

Arany T. János

Somogyi Lajos, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet tagja, a Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozata kitüntetésben részesült a polgárőrség érdekében végzett áldozatos munkájáért. A díjat a közelmúltban adták át az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) által szervezett ünnepségen.

polgárőrség, Somogyi Lajos, polgárőr érdemkereszt
Somogyi Lajos, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet Polgárőrség tagja a Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozata kitüntetésben részesült. Arany koszorús mesteri elismerése mellett erre a legbüszkébb. Fotó: Karnok Csaba

Az elnökség a polgárőrmozgalomban végzett munka elismeréseként osztott ki kitüntetéseket. Mint megírtuk, elévülhetetlen érdemei elismeréseként a polgárőrség legrangosabb kitüntetését, a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet Virágh Lászlónak, a Subasa, Sziksóstó, Öreghegy Polgárőr Egyesület elnökének adományozta.

A mórahalmi kitüntetettel a Kolo Szerb Kulturális Központban beszélgettünk miután véget ért a kormány és az Országos Polgárőr Szövetség 2024 legnagyobb közös környezetvédelmi projektjének zárórendezvénye

Láttam a polgárőröket, hogy járőröznek, és akkor úgy éreztem, hogy jó volna köztük lenni, ezért 2000-ben jelentkeztem az elnöknél, hogy van-e felvétel. Azt mondta, hogy igen, majd ki kell tölteni egy lapot, amit vizsga követett 

– mesélt indíttatásáról a díjazott. Úgy fogalmazott, igazából ez csak erős érzés volt benne, hogy szeretne csatlakozni a szervezethez. Somogyi Lajosnak nem ez az első elismerése. Elmesélte, hogy 2006-ban megkapta az Aranykoszorús mester díjat mint kőművesmester, amit a hosszú időn keresztül, egyenletesen magas színvonalon végzett, erkölcsi és szakmai példamutatás terén is kimagasló teljesítményt nyújtó munkájának elismeréseként vehetett át. Most a koszorú mellé kapott egy keresztet, így jól meg van támasztva a két díj. Hozzátette, örült az elismerésnek, igazából gondolni sem mert arra, hogy egyszer ilyen magas szinten méltatják polgárőri munkáját.

További díjazottak

Dicséretben és jutalomban részesítették Áfra Károly Istvánt, a Röszkei Polgárőr Egyesület gazdasági vezetőjét; továbbá Víghné Somodi Ritát, az OPSZ társadalmi ellenőrét, a Szegvári Polgárőr Egyesület társelnökét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában