Nehéz kezdet

2 órája

Gémes László: Nem lesz bosszúállás és önimádás, a városért dolgozunk

Nem lesz bosszúállás, önimádás és mértéktelen pénzköltés, a város érdekében fogunk dolgozni – ezzel zárta le a mindszenti képviselő-testület alakuló ülését a város új polgármestere. Az ülésen máris megtörtént az első „összecsapás”, a képviselői többség nem fogadta el Gémes László javaslatát az alpolgármester személyére.

Kovács Erika

Gémes László 2006-tól 2019-ig Szegvár polgármestere volt, majd Szentesen indult a polgármesteri székért, de nem választották meg. Az előző ciklusban a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés elnöki pozícióját látta el, június 9-én pedig 70,36 százalékos szavazataránnyal választotta polgármesterré Mindszent lakossága . A képviselő-testület tagjai: Koczka Gábor, Kovács Zoltán Géza, Mesina János, Pálinkó Máté, Rácz Árpád, Szűcs Béla és Szűcsné Tóth Szilvia (függetlenek), valamint Pálinkó György Vince (Fidesz).

Gémes László, Mindszent, polgármester
A mindszenti képviselő-testület megalakult, de a többség nem fogadta el Gémes László javaslatát az alpolgármester személyére. Fotó: Kovács Erika

Gémes László 13 évig volt Szegvár polgármestere

A pénteki alakuló ülésen esküt tett a testület és a polgármester. Döntöttek a polgármester illetményéről, ami a törvény által meghatározott mértékű, havi bruttó 845 ezer forint, a költségtérítése pedig havi 126 750 forint.

Rácz László 3 igen, 6 nem szavazatot kapott

A mindszenti képviselők nem választották meg az alpolgármestert. Gémes László javaslata, hogy Rácz Árpád legyen az új társadalmi megbízatású alpolgármester, 3 igen és 6 nem szavazatot kapott a titkos szavazáson. Gémes László a következő ülésen ismét szavazásra viszi az alpolgármester kérdését, ismét Rácz László lesz a jelöltje.

Kemény szavak az ülés végén

Az ülés végén Gémes László arra hívta fel a testület figyelmét, hogy a képviselői feladat nem a személyes bosszúállás, nem önimádás és nem a megélhetés biztosítása a tiszteletdíjból, hanem a város érdekében meghozott felelős döntés.

Ehhez ragaszkodni fogok, ebből nem engedek. Nem lesz bosszúállás, önimádás és mértéktelen pénzköltés, a város érdekében fogunk dolgozni 

– nyomatékosította.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában