Polgármesteri tervek

2 órája

Emlékpark is lehet Klárafalván

Nagy fölénnyel, két jelölttel szemben választották újra Klárafalván polgármesterré Boros Zsoltot. A napokban kezdődő új ciklusra több elképzelése is van – a talán legérdekesebb szerint a falu régi, lezárt temetőjéből emlékpark lehetne.

Szabó Imre

– A korábbi munka nyugodt folytatására készülök – mondta Boros Zsolt, Klárafalva újraválasztott polgármestere, amikor arra kértük, értékelje a választás eredményét és beszéljen elképzeléseiről. A 43-as főútvonal által kettészelt faluban hárman is indultak a tisztségért a nyáron; Boros fölényesen, 70 százalékos támogatással nyert. Úgy gondolja, ez annak köszönhető, hogy az emberek szerint jó úton jár az önkormányzat. A négy tagú képviselő-testület fele ugyan lecserélődött, a község embere azonban bizakodik: partnert lát bennük is.

Emlékpark, Klárafalva, polgármester, Boros Zsolt
Boros Zsolt klárafalvi polgármester egyik ötlete az emlékpark. Fotó: Szabó Imre

Emlékpark is lesz?

– Hogy az új ciklusban mit tudunk majd megvalósítani, az természetesen attól függ, mire tudunk pályázati támogatást szerezni – mondja Boros, ami nagyjából rímel arra, amit valamennyi kollégája mondott a tervekkel kapcsolatban. Elképzelések természetesen vannak.

– Az átnyúló beruházások befejezésével kezdünk. Ilyen a régi temető felújítása, ami egy hónapon belül fejeződhet be, illetve a 700 méteres Dózsa György utca járdájának rendbe tétele részben 6 és fél milliós pályázati támogatásból, részben saját költségvetésből. Nem a mi projektünk, de várjuk a szennyvízberuházás decemberi lezárását is – sorolta.

Ezen kívül szeretné felújítani a 220 lámpatestből álló közvilágítást – ez 20 millióba kerülne – , illetve korszerűsíteni a sportpályát. A 43-as főút mellé sebességet kijelző táblákat állítana. A legérdekesebb ötlete pedig az, hogy a régi, 1972-ben lezárt temetőből legyen bekerített emlékpark.

– Sokaknak nyugszanak itt hozzátartozói. Az én nagyapám is – jegyezte meg.

Van mire visszatekinteni

Boros Zsolt úgy gondolja, mindez méltó folytatása lenne az előző ciklus eredményeinek.

– A legfontosabb sikerek szerintem a faluház felújítása, a belvíz-elvezető csatornahálózat kiépítése és a falugondnoki busz beszerzése volt – tekintett vissza.

Az új klárafalvi képviselő-testület a jövő héten lát majd munkához.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában